BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, gazetecilerin dağa kaçırıldığı iddia edilen çocuklarla ilgili sorularını yanıtladı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, "Bizim görüştüğümüz hiçbir aile çocuğumuz kaçırıldı demedi. Asla bu kavramı kullanmadı" diyen Demirtaş, şunları söyledi:

Evet çocuklarımız kendi isteğiyle gitmiş, ikna edilmişler dedi. Özellikle yaşı küçük olan hasta olan çocuklarla ilgili olarak aileler 'ikna edilip götürüldüler, ikna edilip geri getirilsinler' dediler. Beklentileri budur. Hiçbir aile zorla kaçırmadan sözetmedi. Basın ısrarla hükümet ısrarla bu kavramı kullanıyor ama kimse kusura bakmasın 30 yıldır onbinlerce kişiyi kaçırarak dağa götürmedi bu örgüt. Bugün çocukları dağa çıkaran politikanın, başbakanın söylemi olduğunu bir defa herkes kabul etmeli.

Berkin Elvan gibi bir çocuğun acılı annesini meydanlarda yuhalatan bir başbakandır bu çocuklara dağın yolunu gösteren. Biz değiliz BDP olarak. Ben mikrofonların önünde söylüyorum: Hiçbir çocuğa biz dağı tavsiye etmiyoruz. Biz siyaset yapıyoruz. Çocukları da siyasete davet ediyoruz. Eğer mücadele etmek istiyorlarsa biz HDP'ye BDP'ye güç katmaya davet ediyoruz gençlerimizi. Dağın yolunu biz göstermiyoruz.

Ama gece gündüz gençlere hakaret eden Gezi'de katlettiği gençlerin ailelerine hakaret eden siyasetçilere, bize hakaret eden başbakandır. Çocukları öfkelendiren çocuklara dağın yolunu açan. Biz yine de ailelerimizin üzüntülerini paylaştığımızı belirttik. Bizim hedefimiz bütün çocukların, gençlerin kalıcı bir şekilde dağdan inmesidir. Bunun için uğraşıyoruz, çaba sarf ediyoruz. Ama bu hükümetin bu işi çirkinleştirmemesi lazım. Bakın bazı ailelerin özellikle çocuğu dağa giden aileleri tenzih ediyorum. Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığında o eylemi yapıyorlar. Çocukların da dağa gittiği yok. Bazı çocuklar uyuşturucu şebekeleri tarafından kaçırılmış. Bazılarının hiç dağla alakası yok. Gitmemişler.

Bazı aileler aldıkları paralar karşılığında o eylemi yapıyorlar. Ayrıca bizim belediyemizin hiçbir müdahalesi yok, olmamıştır. Dün hükümet sözcüsü Diyarbakır belediyemizi ve belediye başkanımızı kınıyor da gece-gündüz sokakta insanlara zulüm yapan TOMA'yla, gazla, copla katleden bir hükümetin sözcüsünün Diyarbakır Belediyesi'ni kınaması için 40 tas suyla yıkanması lazım önce.