Mehmet Ali Birand'ın hayatını kaybetmesinin ardından Selahattin Demirtaş ve Türkiye siyasetinin önemli isimleri Birand'ın ölümüyle ilgili taziye mesajları yayımladı ve üzüntülerini dile getirdi.

'ÖMRÜ BARIŞI GÖRMEYE YETMEDİ'

BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş:

"O, özgür, cesur ve bağımsız gazeteciliğin, özgür yorumculuğun, objektif ve sorgulayıcı haberciliğin, tarafsız yayıncılığın sembol bir ismidir.

Elbette Türkiye'de özgür ve bağımsız gazetecilik yapmanın zorluklarını Birand da yaşamış ve bizzat bedel ödemiştir. Andıçlanmış, yargılanmış, hedef gösterilmiş, tehdit edilmiş, işinden uzaklaştırılmıştır. Ama o hiçbir zaman ilkelerinden ve mücadeleci tavrından, gazeteciliğe olan bağlılığından asla vazgeçmemiş, kararlı duruşuyla herkese örnek olmuştur.

Birand'ın ömrü ne yazık ki barışı görmeye yetmedi. Ama onun çözümden, barıştan, özgürlüklerden yana olan değerli fikirleri, cesur önerileri er geç bu ülkede yaşam bulacaktır. Kendisini her zaman sevgiyle ve özlemle anacağız."

"DAİMA SAYGIN BİR GAZETECİ OLARAK KALACAK"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan:

"Mesleğine tutkunluğu, çalışkanlığı ve üretkenliğiyle meslektaşlarının yanı sıra okurlarının ve izleyicilerinin de takdirine mazhar olan Sayın Birand, geriye bıraktığı eserleriyle daima seçkin ve saygın bir gazeteci olarak hatırlanacaktır. Mehmet Ali Birand'a Allah'tan rahmet, ailesine ve medya camiamıza sabır ve metanet diliyorum.''

GÜL'DEN DE MESAJ

Birand'ın vefatından derin bir üzüntü duyduğunu belirten Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, özetle şunları kaydetti:

"Mehmet Ali Birand, renkli kişiliği, kendine has üslubu, cesareti, bilgisi, tecrübesi, başarılı meslek kariyeri, yetiştirdiği değerli gazeteciler ve Türkiye'nin önemli meseleleri konusunda açık sözlülükle savunduğu fikirleriyle; sevilen, sayılan, yeri doldurulamayacak bir gazeteci ve haberciydi. Birand ailesine ve Kanal D ailesine başsağlığı diliyorum."

TEKİN: ONU HEP GÜLEN YÜZÜYLE HATIRLAYACAĞIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: ''Onu hep gülümseyen yüzü, gafları, mesleğine olan aşkı ve pozitif bakış açısıyla hatırlayacağız.''