HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan Davutoğlu’nun Bakanlar Kurulu listesini açıkladıktan sonra HDP’li iki bakanın görev alanlarına gönderme yaparak “Bakalım kendi arkadaşlarının başında olduğu bir bakanlığın yatırımlarına ‘savaş barajları’ demeyi sürdürecekler mi?” demesine tepki gösterdi.

Seçim çalışmaları kapsamında Hollanda’da bulunan Demirtaş, şunları söyledi:

UZLAŞMA DEĞİL ZORUNLULUK

“Sayın Başbakan’ın yapılanlardan haberi yok. Şırnak’ta küçük bir dereye 12 baraj yapıyorlar. Etrafta tarla yok. Sulama yok, HES yok. Hiçbir şeye yaramıyor. Bingöl’de 18 baraj var. Vadileri doldurmaktan başka hiçbir işe yaramıyorsa bu güvenlik barajıdır. Kalkınma Bakanımız bu tür projelere itiraz edecek, bunu teşhir edecek.

Bu hükümet uzlaşma üzerine kurulmuş bir hükümet değil. Anayasal bir zorunluluk olarak gördüğümüz için katıldık. Arkadaşlarımız o kabineye AKP politikalarını hayata geçirmek için katılmadılar. Bu koalisyon hükümeti değil, zoraki bir Bakanlar Kurulu’dur. Uyumlu ya da uzlaşı içinde olduğu falan doğru değil. Devir teslim törenlerini yapmama kararı aldık. Çünkü AKP’nin günahlarını değil halkın emanetini alıyoruz. Bizim için geçici hükümet de bir mücadele alanıdır.” (Kaynak: Hürriyet)