HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 21 Eylül günü Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Aziz Gülerin cenazesinin 1 aydır Türkiye’ye getirilmesine izin verilmediği hatırlatıldı, Demirtaş, “Seçimlerden sonra Aziz’in cenazesini sınırdan sırtımda getireceğim” dedi.

Demirtaş, İstanbul Küçükçekmece’de düzenlediği İstanbul 3. Bölge kahvaltı etkinliğine katıldı. Evleri ziyaret eden Demirtaş burada gündem üzerine sohbetler etti.

'NEŞELİ SEÇİM MİTİNGİ YAPMAK MÜMKÜN DEĞİL'

Ankara Katliamı'nın taziyesini yüreklerinde taşıdıklarını ve mezarların toprakları kurumamışken coşkulu büyük sevinçli mitingler yapamayacaklarını belirten Demirtaş, “Taziyesi olan bir toplumuz. Her gün cenazelerin Türkiye’nin her tarafına gittiği bir toplumuz. Böyle bir ortamda neşeli bir seçim mitingi kampanyası yürütmek de mümkün değil. Biz yapamıyoruz. Yapabilenler yok mu? Var tabi ki. Örneğin ülkenin Başbakan’ı. Bizi miting yapamamakla suçluyor. Özrü, suçlaması kendi kabahatinden büyük. Bu ülkede muhalefetin neden miting yapmadığını ya da yapamadığını ya anlamaktan uzak ya da anlıyor da kendini anlamazlığa veriyor.” dedi.

'AZİZ'İN CENAZESİNİ SIRTIMDA GETİRECEĞİM' 

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a, 21 Eylül günü Rojava’da IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitiren Aziz Güler’in cenazesinin 1 aydır Türkiye’ye getirilmesine izin verilmediği hatırlatıldı. Bunun üzerine Demirtaş, “Seçimlerden sonra Aziz’in cenazesini sınırdan sırtımda getireceğim” dedi.