HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş Twitter hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 2011’de mecliste yaptığı bir konuşmayı paylaştı.

“Bunların hiç biri hesap vermedi, tam tersine pişkince bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Hepiniz hesap vereceksiniz!” diyen Demirtaş’ın paylaştığı videoda Adalet Bakanı Bekir Bozdağ 24 Mart 2011 tarihli Genel Kurul Konuşması’nda Fethullah Gülen'e övgüler düzüyor.

O tarihte, CHP Mersin Milletvekili İsa Gök'ün "Fethullahçı çete deşifre olacaktı" demesinin ardından sinirlenen AKP'li vekiller adına konuşma yapan Bekir Bozdağ "Fethullah Gülen bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir. Seversiniz, sevmezsiniz ama değerli ve bilge bir insandır. Bu ülkede milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin yetişmesi için hizmetini yapıyor. Her şey devletin denetimi ve gözetimi altında, açık” diyor.

Bozdağ’ın “Hakkında savcılık kararı olmayan birine çete derseniz ona haksızlık edersiniz" ifadelerini kullandığı konuşması, birçok kullanıcı tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

İşte Demirtaş'ın o tweet'i:
 

Bunların hiç biri hesap vermedi, tam tersine pişkince bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Hepiniz hesap vereceksiniz! https://t.co/jAavHdmGUQ

— Selahattin Demirtaş (@hdpdemirtas) 13 Ağustos 2016


Bu da Bekir Bozdağ’ın o konuşması: