Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Birliği (AB) kurumlarıyla bir dizi üst düzey diplomatik görüşme yapmak üzere 14-17 Haziran tarihleri arasında Brüksel ve Strasbourg’da olacak.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’a ziyaretlerinde Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy ve Şırnak Milletvekili Leyla Birlik’in eşlik edeceği belirtildi.

Demirtaş ve beraberindekilerin yapacağı görüşmelerin başlıkları arasında ‘Türkiye’de artan şiddet’ ile ‘dokunulmazlıkların kaldırılması sonucu ortaya çıkabilecek siyasi riskler’ bulunuyor.

BRÜKSEL

Demirtaş, Brüksel’deki temaslarında, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, AB’nin Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Sosyal Demokrat Parti (PES) Başkanlık Konseyi ve Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile de görüşecek.

STRASBOURG

Demirtaş, Strasbourg’da ise Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Sayın Thorbjørn Jagland ve Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Sayın Nils Muiznieks ile bir araya gelecek.

(Demokrat Haber)