Demirtaş’a, annesinin demeci olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet gazetesi ekinin verilmemesinin ardından, kendi demeci bulunan BirGün gazetesi de ulaştırılmadı.

Tutuklu yargılandığı için diğer adaylar gibi propaganda yapamayan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a, cezaevi idaresi de keyfi yasaklar uygulamaya devam ediyor. Demirtaş’a annesinin demeci ve fotoğrafları bulunduğu gerekçesiyle Cumhuriyet’in eki verilmezken, Birgün gazetesinin ise kendi demeci bulunduğu gerekçesiyle verilmediği ortaya çıktı. Buna göre cezaevi kararıyla Demirtaş’a kendi verdiği demeç de tehlikeli bulunarak sansürlenmiş oldu.

Mahmut Lıcalı'nın  Cumhuriyet'te yer alan haberine göre Cumhuriyet ekinin Demirtaş’a verilmemesi kararı 1 gün sonra yine idarenin kararıyla bozuldu. Eğitim Kurulu kararında, gazetemiz Cumhuriyet’in ekinde yapılan incelemede kurum güvenliğini tehlikeye düşürmediği veya müstehcen haber, yazı ve fotoğraf ve yorumların bulunmadığı tespit edildiği ve dolayısıyla ekin, ‘sakıncalı olmadığı’ notu düşüldü. İlkiyle çelişen bu kararın ardından ekin, Demirtaş’a verilmesine hükmedildi. Edinilen bilgiye göre Demirtaş’a, kendi demecinin yer aldığı Birgün gazetesinin ‘sakıncalı’ sayısı da ertesi gün verildi. Demirtaş’a böylece kendi demecinin olduğu gazete iki gün sonra verilmiş oldu.