Kütahya Bağımsız Milletvekili İdris Bal, İstanbul merkezli yürütülen soruşturmaya ilişkin, "Mert olmak lazım. Geçmişte hepimiz diyorduk, ben de diyordum. General olsa da yargılanır. Evet yine diyorum kusura bakma bakan olsa da, vekil olsa da, zengin olsa da yargılanır" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Bal, hırsızlık, yolsuzluk ve usulsüzlüklerin üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Eğer biz bu sorunun üzerine gidemezsek bunu yapanlar bugün benim, yarın sizin kardeşiniz olur. Başka gün başkalarının bir şeyi olur" dedi ve şöyle devam etti:

"Şüpheli insanların delilleri kararttıklarına dair iddialar var. Bu yabana atılmaması gereken önemli bir iddiadır. O zaman delikanlılık, yüreklilik nedir? 'Nerede bir yolsuzluk, bir iddia varsa sonuna kadar gidilsin, biz de çürük elmaların ayıklanmasından mutlu oluruz' söylemi delikanlılıktır. Delikanlılık operasyonları örtmeye çalışmak değildir. Delikanlılık yargıya müdahale hiç değildir. Delikanlılık tam da operasyon başlamışken polis şeflerini almak, savcı ilave etmek hiç değildir. Vatandaşımız neyin delikanlı, kimin delikanlı olduğunu görecektir. Hukuk herkese lazım. Hukukun önünde herkes eşittir. Mert olmak lazım. Geçmişte hepimiz diyorduk, ben de diyordum. General olsa da yargılanır. Evet yine diyorum kusura bakma bakan olsa da, vekil olsa da, zengin olsa da yargılanır."

Polis şeflerinin üstlerine, amirlerine haber vermedikleri yönündeki iddiaları da değerlendiren Bal, "Efendim biz bir operasyon yürütüyoruz seninle alakalı, oğlunla alakalı, büyük bir yolsuzluk var milyar dolarlar gidiyor mu?, diye mi bilgi verecekler. Vatandaş, sağcısı ve solcusuyla artık herkes her şeyin farkında" dedi. (Milliyet)