DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, Şırnak halkı ile dayanışmak amacıyla düzenlenen yemekte gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AKP’nin Öcalan’ın barış çağrısını geri çevirmemesi gerektiğini savunan Yüksek, “İmralı’dan PKK Lideri Abdullah Öcalan barış elini uzatıp, ‘El verilirse çözüm sağlarız’ isteği yanıtsız bırakılmamalıdır” dedi.

YÜKSEK: KÜRT SORUNUNU ÇÖZELİM

Kürt sorunu konusunda çözümde ısrarcı olduklarını ifade eden Yüksek, “AKP hükümeti tüm bu olasılıkları ortadan kaldırmış durumda bu da şu anlama geliyor ki Kürt sorunun demokratik ortamda çözülmesini istemiyor. Biz onlar istemiyor diye barıştan vazgeçmeyeceğiz, bu halk on yıllardır savaşın ortasındadır. Artık bizlerde özgür yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kolombiya'da FARC ile sağlanan barış anlaşmasını örnek veren Yüksek, şöyle devam etti:

Arkadaşlarımızı hücrelerde tutuyorlar. İyi bilsinler ki seçilmişlerimiz yalnız değildir, milyonların onlarla birlikte olduğunu iyi bilmeleri gerekir. Diyarbakır halkı bu sürecin ne kadar tarihi ve önemli olduğunu çok iyi biliyor, bu süreci hep birlikte yürütmeliyiz.
 
Özgür bir gelecek için, tüm dünyanın yaşadığı gibi özgür bir kimlikle yaşamak için ne kadar zorluk karşımıza çıkarsa çıksın bu süreci birlikte götüreceğiz. Şırnak,  Sur ve daha birçok yerde binlerce insanımız evsiz bırakıldı, yerinden edildi, zorla yerinden göç ettirme, ölüm gözyaşının artık bu topraklarda bitmesini istiyoruz.
 
Bu duruşumuzda da samimiyiz. Türkiye’nin yürüttüğü kirli savaş politikalarını istemiyoruz ve doğru bulmuyoruz. Türkiye ve Suriye’de yürütülen savaş hiç kimsenin işine yaramıyor. Biz Kürt sorunu içimizde çözelim ama bugün AKP hükümeti tüm bu olasılıkları ortadan kaldırmış durumda bu da şu anlama geliyor ki Kürt sorunun demokratik ortamda çözülmesini istemiyor. Biz onlar istemiyor diye barıştan vazgeçmeyeceğiz, bu halk on yıllardır savaşın ortasındadır. Artık bizlerde özgür yaşamak istiyoruz; Kolombiya ve FARC örgütü arasında barış sağlandı, 52 yıl sonra da olsa da diyalog ve çözüm yoluyla barış sağlandı.
 
‘EL VERİLİRSE ÇÖZÜM SAĞLARIZ’
 
 İttifakımızı ne kadar güçlü tutarsak o kadar ilerlemiş oluruz, birlik oldukça sonuç alma da o kadar kolay olur aksi takdirde çözüm daha da zorlaşır. AKP kendini güçlü gördükçe saldırıyı daha da ağırlaştırıyor, bu yaşadıklarımız bizim kaderimiz değildir, bu savaş herkesi etkiliyor Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin bir sebebi de yürütülen savaştır.
 
İmralı’dan PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın barış elini uzatıp, ‘El verilirse çözüm sağlarız’ isteği yanıtsız bırakılmamalıdır. Umut ediyoruz ki özgürlük dolu günler önümüzdedir, tüm halkımızın aydın geleceğinin daha da yakın olduğunu çok iyi biliyoruz.
 
(Kaynak: Dihaber)