Geçtiğimiz günlerde kongresini yapan DBP yeni MYK'sını belirledi.

Demokratik Bölgeler Partisi Genel Merkezi, partinin yeni yönetimine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Özgür Gündem’in haberine göre; açıklamada, parti içinde yapılan tartışmalarda 7 temel komisyon kurma ve çalışmaların bu komisyonlar üzerinden kurumsallaşması kararı alındığı belirtilerek, bu komisyonlar ise şöyle sıralandı:

"Örgütleme komisyonu, Eğitim komisyonu, Yerel yönetimler komisyonu, Dış ilişkiler komisyonu, Hukuk komisyonu, Ekonomi komisyonu, Basın ve medya komisyonu."

Açıklamada, 12 olan eş başkan yardımcılığı görevinin ise 5 kişiye indirildiği bunların örgütlenme, eğitim, yerel yönetim ve dış ilişkilerden sorumlu eş başkan yardımcıları olacağı kaydedildi.

Açıklamada, "MYK'nın görev alanlarını tartışıp karara bağlayan Parti Meclisimiz, 13 kişilik Merkez Yürütme Kurulu'nu da seçerek planlama gündemi ile toplantısını sonlandırmıştır. 18 Temmuz 2014 tarihinde eş genel başkanların başkanlıklarında toplanan MYK kendi iç görev dağılımını yapmıştır. Yürütülen tartışma ve geliştirilen öneriler ile eşbaşkan yardımcılıkları, komisyon sorumluları dağılımı yapılmıştır" denildi.

Açıklamada 13 kişilik MYK ise şöyle listelendi:

"Hüseyin Koçuk- Örgütlenmeden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı, Herdem Kızılkaya- Eğitimden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı, Çimen Işık- Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı, Mehmet Arslan- Dış İlişkilerden Sorumlu Eşbaşkan Yardımcısı, Gülbahar Alpsoy- Eğitim Komisyonu, Mehmet Ayhan- Eğitim Komisyonu, Selçuk Aktürk- Örgütleme Komisyonu, Semra Demir- Örgütleme Komisyonu, Dilek Öcalan- Ekonomi Komisyonu, Bermal Birtek- Basın ve Medya Komisyonu, Mıraz Çallı- Hukuk Komisyonu, Netice Vuran-Gençlik, Berat Anlı-Genel Sayman"