İçişleri Bakanlığı tarafından 24'ü DBP'li (Demokratik Bölgeler Partisi) olmak üzere 28 belediyeye kayyum atanmasına tepkiler devam ediyor.

Kürt il ve ilçelerinde seçimle gelen belediyeler halkla içi içe çalışmalarını yürütmeye devam ediyor.

DİHA'nın haberine göre; kayyumlara karşı tepkiler giderek artarken, atanan kayyumları kabul etmeyeceklerini belirten seçilmiş 11 belediye eşbaşkanı, halkı irade gaspına karşı alanlara çıkmaya, direnişi büyütmeye çağırdı.

'HALK KAYYIMI KABUL ETMİYOR'

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Akel:

“Kayyım bir savaş aracıdır. Kayyımla birlikte erkek egemen zihniyet belediyeleri işgal etti. Toplum kendisine müdahale eden kayyıma karşı özellikle kadınların birlikte mücadele etmesi gerekiyor. Biz kayyımı kadın özgürlüğüne yönelik bir darbe olarak görüyoruz. İktidar bütün toplumsal kurumları tekçi bir anlayışla şekillendirmeye çalışıyor. Halk kayyımı kabul etmiyor. Bizler de kabul etmeyeceğiz.”

'HALKIMIZI ALANLARA ÇAĞIRIYORUZ'

Özalp Belediye Eş Başkanvekili Cafer Seven:

“Belediyemizi gasp ettiler. Belediyeyi özel harekat ile doldurdular. Halkımıza çağırımız var. Sokaklara çıksınlar. Bizler seçilmiş olarak göreve geldik. Hakkımız AKP hükümeti tarafından gasp edilmiştir. Halkımızı alanlara çağırıyoruz.”

'KAYYIMA BIRAKACAK BELEDİYEMİZ YOK'

Edremit Belediyesi Eş Başkanvekili Nurhayat Çelik:

“Halk istediği sürece bizler burada olacağız. Demokrasinin olduğu ülkelerde seçimle gelinir seçimle gidilir. Yürekleri yetiyorsa erken seçim yapsınlar. Kayyıma bırakacak belediyemiz yoktur. İşgal edercesine gelindi. Bizim belediyecilik anlayışımız duvarlarla sınırlı değil. Bu çalışmaya halk sahip çıkacaktır. Bu saldırı halkçı belediye anlayışına bir saldırıdır. Biz bir modeldik ve bu modele saldırıyorlar. Bizler halkın gücüne güveniyoruz.”

'PERSONELLERİMİZ İŞE GİTMEYECEK'

Erciş Belediye Eş Başkanvekili Güler Avcı:

“Personellerimiz işe gitmeyecek. Halk ile bu mücadeleyi vereceğiz. Kayyımı kabul etmiyoruz. Kendi görevimizin başındayız. Bu belediyeler halkındır. Halkın bu zulmü, bu işgali ve bu siyasi irade gaspını kabul etmeyeceğini biliyoruz.”

'İŞ BIRAKMA EYLEMLERİ YAPACAĞIZ'

Tuzluca Belediye Eş Başkanı Neşegül Can:

“Kayyımlara karşı basın açıklamaları ve iş bırakma eylemleri yapacağız. Tüm halkı bu hukuksuzluğu durdurmaya davet ediyorum. 15 Temmuz'da demokrasi nöbetinde bekleyen insanları aynı şekilde demokrasi nöbetine çağırıyoruz. Benden olan ve benden olmayan şeklinde ayrışmaya gitmek bu ülkeyi uçuruma götürür. Bu bir haksızlıktır. Halkın iradesine el konulmuştur. Üstelik bu iftira atarak yapılmıştır. Bu hukuksuzluğun peşini bırakmayacağız. Halkı belediyeleri önünde kenetlenmeye çağırıyorum.”

'ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ'

Hoşhaber Belediye Eş Başkanvekili Halis Taşdemir:

“Halkın iradesine el konuldu. Halk bunu kabul etmemelidir. Herkesin alanlara çıkarak bu hukuksuzluğa tepki göstermesi gerekiyor. Bizler çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

'DİRENECEĞİZ'

Eruh Belediyesi Eş Başkanı İdris Yıldırım:

“Halkın iradesinin üzerine oturmuşlar. Halk bunu kabul etmez. Biz halk ile birlikte buna karşı direneceğiz. Hukuki anlamda da ne gerekiyorsa yapacağız. Halkın da bu anlamda iradesine sahip çıkması, oylarına sahip çıkması gerekiyor.”

'HALKTAN BÜYÜK TEPKİ VAR'

Bulanık Belediye Eş Başkanvekili Arafat Kardağı:

“Halktan büyük bir tepki var. Kesinlikle bunu kabul etmeyeceklerini söylüyorlar. Bizler de halktan aldığımız bu güçle kayyımlara karşı halkçı belediyecilik anlayışını nerede olursak olalım yürüteceğiz. İşimizin başındayız. Tüm halkımızı yarın yapacağımız basın açıklamasına çağırıyoruz.”

'BELEDİYE HALKIN MALI'

Silvan Belediyesi Eş Başkanvekili Zuhal Tekiner:

“Biz görevimizin başındayız. Halk ile iç içeyiz. Halk ile tartışmalar yapıyoruz. Esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Her durumda halkın yanında olmaya çalışıyoruz. Halktan kayyımlara karşı büyük bir tepki var. Bunun en iyi tepkisini sandıkta tekrar vereceklerini söylüyorlar. Belediye bize ait değil halkın malıdır. Halk öncelikle kendi oyuna sahip çıkacak. Oy veren insanların oyuna iradesine el atılmıştır. Halkın oyuna, halkın iradesine saygısızlıktır. Kayyım her evin içine girip hak ve hukuklarını gasp etti. Kimse bunu kabul etmeyecektir. Halk olarak karşısında duracağız.”

'DİRENİŞ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ'

Suruç Belediyesi Eş Başkanvekili Halil Akbaş:

“Halkımıza direniş çağrısında bulunuyoruz. Yarın belediye etrafında kenetlenip direniş göstermeleri çağrısında bulunuyoruz. Halk olarak kayyımı tanımadığımızı defalarca söyledik. Bu anlamda halkın belediyelerine sahip çıkması yapacağımız eylem ve etkinliklere katılması gerekiyor. Belediye halkın belediyesi halkın iradesidir. Halkın kendi iradesine sahip çıkması gerekiyor. Bu belediye halkındır halkın olacak.”

'SEÇİMLE GELDİK SEÇİMLE GİDECEĞİZ'

Mazıdağı Belediyesi Eş Başkanı Necla Yıldırım:

“8 gündür belediyenin hemen yanı başında oturma eylemimiz devam ediyor. Aynı zamanda köylerde çalışmalar yürütüyoruz. Yarın ilk iş günü ortaya tepkimizi koyacağız. Belediyenin etrafı devlet güçleri tarafından kuşatmaya alınmış durumda. Belediyenin bir kapısında biz diğer kapısında onlar nöbette. Halkın araç gereçleri emniyet güçleri ve AKP’liler tarafından kullanıyor. Bizler bu halkın düşüncelerini ve iradelerini temsil edenler olarak direneceğiz. Mensubu olduğumuz partinin binalarında görevimizi sürdüreceğiz. Kadınıyla genciyle mücadele edeceğiz. Seçimle geldik seçimle gideceğiz. Kayyım zırhlı araçlar ile bu halkın temsilcisi olamayacaktır. Bariyerler ile polisin kuşattığı bir belediye nasıl bir hizmet verecektir merak ediyoruz.”

Kaynak: DİHA