Polis ekipleri DBP Diyarbakır il binasında arama yaptı. Biada bulunan pankartlara el konulduğu bildirildi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına yapılan polis baskını yaklaşık 2 saat sürdü. Savcılık izniyle yapılan baskında, parti içerisinde bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda asılı pankartlar toplatılarak tutanak tutuldu. Salonda bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Cizre’de sokağa çıkma yasağı sırasında yaşamını yitiren Cizre Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Tunç, Silopi’de cansız bedeni 7 gün boyunca sokak ortasında bekletilen Taybet İnan, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un posterleri ile üzerinde “tecrit” yazılı pankartlar toplandı. HDP’li vekillerin tepkileri üzerine Taybet İnan ve Hatun Tuğluk’un posterleri yerine geri asıldı.
 
Çevik kuvvet polisleri tarafından etrafı sarılan il binasının önünde gazetecilerin fotoğraf ve görüntü alması da engellendi. Baskın sonrası il binası önünde bir araya gelen HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ve Sibel Yiğitalp ile DBP İl Eşbaşkanı Ruken Akça açıklamada bulundu.

Akça, sosyal medya üzerinde görülen pankartlardan kaynaklı baskının yapıldığını belirterek, OHAL’in artık binaların içerisinde de ilan edildiğini söyledi. Akça, baskının keyfi olduğunu sözlerine ekledi. 
 
‘ARAMALAR RUTİN HALE GELDİ’

 
HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, şunları söyledi: "Bu parti bu kentin partisidir. Her canı sıkılan HDP ve DBP'ye baskın yapıyor. Alınan malzemelere bakıldığında hakikaten dudak uçuklatıcı. Sayın Öcalan'ın posteri, DTK'nin ve Barış Annelerinin pankartına el konuldu. Panelden sonra baskın yapıldı, yapılan illegal bir açıklama değildi. 'Kadın cinayetleri artıyor' demek, 'Sayın Öcalan üzerinde tecrit var' demek suç mu? Şu an kim bilir ne adli suçlar işleniyor? Fuhuşa, madde bağımlılığına, yapılan herhangi bir işlem var mı?" diye sordu.
 
 Polisin arama yaptığı Vedat Aydın Konferans Salonu’nda baskın öncesi TJA tarafından "Tecrit kaybedecek özgürlük kazanacak" kampanyası kapsamında panel düzenlenmişti.
 
Polis, DBP Diyarbakır il binasına 5 Ocak ve 14 Nisan 2016 tarihlerinde de polis baskın düzenlemişti. 

(Kaynak: Mezopotamya Ajansı)