DBP Yerel Yönetimler Genel Konferansı'nın açıklanan sonuç bildirgesinde, partinin yerel yönetimler politikasının yeniden yapılandırılması karar altına alındı.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır’da iki gün süren Yerel Yönetimler Genel Konferansı'nı tamamladı. Konferansın sonuç bildirgesi, düzenlenen basın toplantısı ile deklare edildi. HDP İl Örgütü binasında gerçekleştirilen toplantıda, sonuç bildirgesini Cizre Belediye Eşbaşkanı Kadir Kunur okudu. 
 
94 DBP’li belediyeye kayyum atandığını hatırlatan Kunur, “Halklarımız, her kazanım için büyük emek, mücadele ve değerler vererek bugünlere gelmiştir. Bu değerlerin kazanımı her zaman birçok yoldaşımızın abideleşmesiyle oluşmuş ve korunmuştur. Belediyeler de mücadelemizin kazanımlarıyla elde edilen önemli bir yerel demokrasi alanıdır. Demokratik ve yerinden yönetimin en temel aktörlerinden biridir. Belediyelerin kapsamı ve çalışma alanının genişliği, halkla birlikte yereli yönetme iradesini içerdiği gibi demokratik komünal yaşamı oluşturma sorumluluğu da bulunmaktadır. Ancak dört dönemlik deneyimlerimize rağmen yeterli ve halkla yürütülen bir alana dönüşmekte eksik olduğumuz gerçekliğini ifade etmek gerekir” dedi.  
 
Kunur, alınan kararları şu şekilde sıraladı:

Başta Afrin halkı olmak üzere direnen halklarla dayanışmanın geliştirilmesi, barışı savunan demokratik kitle örgütleriyle dayanışma içinde olunacağı, 

Eşbaşkanlık sistemimize, karşı gelişen eril devletçi zihniyetle yapılan saldırılara karşı sistemimizin derinleştirilerek inşa edilmesi

Toplumun her alanında cinsiyetçiliğe karşı mücadele kampanyalarının yürütülmesi,

Yerel yönetimler politikamızı değerlendirip, yeni dönemin ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırılacağı karar altına alınmıştır.”

Kaynak: Mezopotamya Ajansı