Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Ankara'daki Genel Merkezi'ne yönelik silahlı saldırıya ilişkin açıklama yaptı. DBP, "Sıkılan kurşunlar HDP’nin yarattığı özgür yaşam algısına sıkılmıştır," diyerek saldırıya tepki gösterdi ve "HDP’ye demokratik siyasetin önünü kapatma çabasıdır. Bu biçimiyle silahlar tekrardan gündeme getirilmeye çalışılmaktadır," dedi.

DBP açıklamasında, HDP'nin bir çok sol, sosyalist, demokrat çevrenin bir araya gelerek oluşturduğu bir parti olduğu belirtilerek, HEP, DEP, HADEP, DEHAP, DTP, BDP dönemlerinde yaşanan faili meçhul ve partilere dönük saldırılar hatırlatıldı ve "Bu durumun en kötü tarafı demokrasi talepleriyle yola çıkanlara dönük gerçekleştirilen bu saldırıların normalleştirilmesi, hatta bir ritüel halini almasıdır," denildi.

Açıklamada, HDP'ye yönelik son saldırıda olay yeri inceleme ekiplerinin olay yerine olaydan 4-5 saat sonra gittiklerine dikkat çekildi.

"KURŞUNLAR, HDP'NİN YARATTIĞI ÖZGÜR YAŞAM ALGISINA SIKILMIŞTIR"

HDP'nin egemenlikçiliği, tek adam diktatörlüğünü reddeder bir konumda halklar açısından büyük bir umut, coşku yarattığının belirtildiği açıklamada, silahlı saldırıya uğramasındaki temel hedefin, fiziksel olarak birilerini yok etmekten öte bir algı yaratmak olduğu dile getirilerek; "Sıkılan kurşunlar HDP’nin yarattığı özgür yaşam algısına sıkılmıştır. 'Barajı aşarsanız ve meclise girerseniz fiziki katliamlarla da karşılaşırsınız' mesajı verilmek istenilmiştir," denildi.

"AMAÇ DEMOKRATİK SİYASETİN ÖNÜNÜ KAPATMAK"

Açıklamda devamla da; "HDP heyetinin de aracılığıyla yürütülen ve silahsızlanmanın tartışıldığı böylesi bir dönemde tekrardan silahların devreye konulmaya çalışılması manidardır; HDP’ye demokratik siyasetin önünü kapatma çabasıdır. Bu biçimiyle silahlar tekrardan gündeme getirilmeye çalışılmaktadır," diye belirtildi.

"SALDIRILARA ÖRGÜTLÜ GÜCÜMÜZLE CEVAP OLACAĞIZ"

Sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, "Demokrasi karşıtlarına inat alanlarda, sokaklarda olacağımızı, örgütlü gücümüzü büyüterek bu saldırılara cevap olacağımızı belirtiyoruz," denildi. (Demokrat Haber)