Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanı Emine Ayna, Cumartesi günü “Siyasi partiler aracılığıyla siyaset yapma olanakları ortadan kaldırılıyor” diyerek siyasetten çekildiğini duyurmuştu. Bunun üzerine DBP konuyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

Ayna’nın Türkiye siyaset düzeni ve AKP devletinin demokratik siyaset zeminini ortadan kaldıran savaş politikasına, halka, partiye, belediyelere yönelik saldırılarına, sokağa çıkma yasağı adı altında sıkıyönetim uygulamalarına ve özel olarak Cizre’de yaralı sivil insanlara uyguladığı politika konularındaki eleştirilerine katıldıkları vurgulanan açıklamada “Tüm bu tespit ve eleştiriler ülkenin geldiği noktayı ve vahameti göstermektedir. Ancak yapılan tespit ve eleştiriler daha fazla mücadele etmeyi gerektirmektedir. Halkımızın ve tüm toplumun geleceğini AKP’nin insafına ve uygulamalarına terk edemeyiz. Bunun için siyasi ve toplumsal mücadeleyi her zamankinden daha fazla geliştirmek durumundayız. Ayrıca demokratik siyaset zemini, halkımızın mücadele geleneği sürecinde her zaman önemli bir yerde olmuş ve esas olarak sorunların çözülmesi gereken zemin olarak korunup geliştirilmeye çalışılmıştır” denildi. 

Emine Ayna’nın ülkenin içinde bulunduğu koşul ve eleştirilerine katıldıklarını belirten DBP açıklamasında mücadeleyi daha fazla yükseltmek gerektiğini vurguladı. “Bu anlamda siyaset alanını AKP’nin insafına terk etmemek için, bütün demokratik toplumsal yapıları direnişi yükseltmeye çağırıyoruz” açıklaması yaptı.

(Kaynak: Evrensel)