15 Temmuz darbe girişiminin ele alındığı Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) 26 Temmuz 2016 tarihinde yaptığı Merkez Yürütme Kurulu sonuç bildirgesinde  “Demokratik bir Türkiye’nin inşası için önemli fırsatlar ve imkânlar ortaya çıkmıştır” denildi.

Demokratik Bölgeler Partisi, Barış ve Demokrasi Partisi'nin 11 Temmuz 2014 tarihinde gerçekleşen 3. Olağan Kongresinde alınan kararla adı değiştirilerek kurulmuştu.

“15 Temmuz darbe girişiminde aktif rol aldığı görülen Fethullah Gülen Cemaati ile AKP, uzun yıllar boyunca yakın işbirliği içinde olmuşlardır. Bu iç içelik ve ittifak Türkiye’de çok ağır sonuçlara yol açmıştır” denilen DBP’nin MYK toplantısı sonuç bildirisinde şöyle denildi:

“AKP’nin ve Cemaat’in yaptıkları ittifakın bir sonucu binlerce Kürt siyasetçi ve aktivisti tutuklanarak uzun yıllar cezaevine konuldular. Tüm bu uygulamalar AKP ve cemaatin kirli işbirliği temelinde gelişti. Bu kirli ittifakı eleştirenleri  ve bu kirli ittifak karşısında bir duruş içerisine girenleri fitnelikle suçladılar. Bugün ise AKP neredeyse tüm muhalifleri cemaatle ilişkilendirerek etkisizleştirmeye çalışmaktadır. Bu yaklaşım sağlıklı bir yaklaşım değil. Bu yaklaşımın devam etmesi halinde Türkiye’de daha büyük sorunlara yol açacak, onarılması güç tahribatlar oluşturacaktır”.

SOKAĞA ÇIKACAKLAR

“Demokratik bir Türkiye’nin inşası için önemli fırsatlar ve imkânlar ortaya çıkmıştır. Demokrasiden yana tüm güçlerin rolünü oynamaları hem darbeye hem de dikatörlüğe karşı bir mücadele geliştirmeleri zorunluluktur” denilen açıklamada önümüzdeki dönemde “Her türlü darbelere karşı radikal demokrasiyi savunuyor, Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için alanlara çıkıyoruz” sloganıyla aşağıdaki illerde miting düzenleneceği bildirildi:

28 Temmuz 2016 Dersim Mitingi

31 Temmuz 2016 Amed Mitingi

01 Ağustos 2016 Van Mitingi

06 Ağustos 2016 Siirt Mitingi

07 Ağustos 2016 Batman Mitingi

13 Ağustos 2016 Ağrı Mitingi

14 Ağustos Urfa Mitingi

20 Ağustos Mardin Mitingi 

(Demokrat Haber)