Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Irak Şam İslam Devleti'ne karşı Rojava devriminin yıldönümü dolayısıyla Suruç-Kobani sınırında destek eylemi yapanlara asker ve polisin saldırısına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, AKP hükümetinin IŞİD'e destek verdiği söylenerek, IŞİD'in İslamiyet adına uyguladığı vahşice yöntemlere ve yaptığı katliamlara dikkat çekildi.  

Açıklamada, "Biz Demokratik Bölgeler Partisi olarak AKP hükümetine sesleniyoruz; IŞİD'i destekleyerek, terörü, vahşeti, faşizmi destekliyorsunuz. IŞİD İsrail devletinin İslami versiyonudur; İslamiyet’e, insanlığa hakarettir. Biz Rojava Kürtlerine karşı yürütülen bu savaşın karşısında sonuna kadar duracağız ve mücadelemizi yükselteceğiz," denildi.

Müslümanları ve demokratik güçleri Rojava'nın yanında yer almaya çağıran DBT açıklamasında, devamla, "Hz. Muhammed, Hz. Ali, Hz. Ömer bugün yaşıyor olsalardı Rojava'da IŞİD'e karşı savaşırlardı. Lenin, Che, Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, İbrahim Kaypakkaya, Şeyh Sait, Seyit Rıza bugün yaşıyor olsalardı; bir an bile düşünmez Rojava halkının yanında yer alır ve dayanışlardı. Buradan sevgi, adalet, eşitlik ve hoşgörü temelli islami yaklaşımı esas alan gerçek Müslümanları ve tüm demokrat güçleri Rojava halkının yanında yer almaya IŞİD'e karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz," denildi. (Demokrat Haber / BA)