Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), 13 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından 26 il örgütü ilçe, belde yönetim ve üyeliklerini feshetti.

Temmuz ayı içerisinde kongreye giderek isim değişikliğinin yanı sıra köklü bir değişime de giden DBP, bölge kentlerinde demokratik özerkliğin inşası noktasında çalışma yürüterek, özerkliğin 8 boyutunu hayata geçirme kararı almıştı.

Alınan kararların ardından devam eden kongre süreciyle birlikte batı kentleri için de bir karar alındı.

imctv.com.tr'nin haberine göre, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen MYK toplantısının ardından aralarında İstanbul ve Ankara gibi kentlerinde bulunduğu 26 kentte il örgütlerini feshetti.

Buna göre bundan sonra İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Denizli, Ankara, Kırşehir, Eskişehir, Kilis, Osmaniye, Erzincan, Hatay illerinde bulunan DBP örgütlenmeleri ve parti üyelikleri sona erdi. Alınan karar söz konusu kentlere gönderilen genelge ile de il örgütleriyle paylaşıldı.

Feshedilen il-ilçe ve belde örgütlerine gönderilen genelgede karar, işletme ve demirbaş defterleri ile parti mührü, gelir makbuzlarını ve tüzel kişilik adına kesilen faturalarını da genel merkeze gönderilmesi istendi.