Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Dubet ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Davutoğlu, "Fethullah Gülen ile ilgili soruşturmanın gereği yapılacak" dedi. Bir gazetecinin 'Gülen için kırmızı bülten hazırlığı var mı?' sorusuna 'Yargıdan talep gelirse, ayrım gözetmeden herkes için yapılan ne ise onun için de yapılır' dedi.

MEDYAYA OPERASYONA DEĞİNDİ

Davutoğlu, medyaya yapılan operasyonla ilgili konuştu. Suç işleyenlerle ilgili gereğinin yapılacağını ve soruşturmanın gazetecilik faliyetleri ile ilişkisinin olmadığını söyledi. Başbakan, "Tamamıyla yargısal bir süreçtir. Bir şikayetle başlayan yargı süreci var. Dün başlayan yargı süreci insan hakları ihlali bakımından bir dönüm noktasıdır." dedi.

FETHULLAH GÜLEN'LE İLGİLİ KONUŞTU

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Fethullah Gülen'in soruşturmadaki durumuna da değindi. Davutoğlu, "Fethullah Gülen ile ilgili soruşturmanın gereği yapılacak" dedi.

GAZETECİNİN "KIRMIZI BÜLTEN" SORUSUNA CEVAP

Bir gazetecinin "Operasyonda Fethullah Gülen isminin dosyada geçtiği iddiası var. Gözaltı listesinde yok, fakat dosyada geçtiği iddiaları var. Bu iddialar doğru mu ve hukuki bir sürecin başladığını düşünürsek kırmızı bülten hazırlığı var mı Fethullah Gülen konusunda?" sorusu üzerine Davutoğlu, "Fethullah Gülen'le ilgili soruşturma neyi gerektiriyorsa mutlaka yargı onun gereğini yapacak. Bizim, buradan şu veya bu yorumda bulunmamız doğru değil ancak yargı süreci içinde bir talep söz konusu olursa kırmızı bülten ve diğerleri, herhangi bir suç söz konusu olduğunda hangi işlem yapılıyor ise hiçbir ayrım gözetmeden eşit durumdaki bir vatandaşa ne uygulama yapılırsa o yapılır. Bu konuda da kararlılığımız kesindir" dedi. (haberler.com)