Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’ye yeni anayasa konusunda komisyona dönme çağrısında bulundu.

Davutoğlu, “CHP komisyona katılmaktan imtina ederse, diğer iki partiyle oluşturacağımız komisyonla da Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inanıyoruz” dedi.

TBMM’de partisinin grup toplantısında konuşan Davutoğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

‘YPG’Yİ TEMİZE ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORLAR’

 “YPG’yi temize çıkarma çalışmaları var. İsim değişince şeytani emellerinin gizleyebileceklerinin sanıyorlar. Bizim kanıtlarımız belgelerimiz ortada. Zaten bunlar hırsız misali isim değiştirip duruyorlar, KCK’sı, PKK’sı, PYD’si, TAK’ı şusu busu hepsi aynı terör yapılanmasındadır. Sahipleri de kuklacıları da aynıdır.”

“Türkiye partisi olma iddiasında olan parti terör karşıtı bildiriye imza atmadı. 28 canımızın cenaze törenleri yapılırken o partinin vekili intihar bombacısının taziyesine katılıyor. Bir intihar bombacısının taziyesine katılmak insanlığa karşı yapılacak en büyük ihanettir. Bunların bu ülkenin kaderiyle de kederiyle de bir ilgisi yok. İnanıyorum ki o partiye oy vermiş vatandaşlarımız bir kez daha muhasebe yapmıştır.”

SIĞINMACILAR

“Avrupa sığınmacılar konusunda kara günlerini yaşarken, nüfusundan fazla Suriyeli’yi ağırlayan Kilis’in Nobel’e adaylığı konuşuluyor. ”

‘ANAYASA MUTLAKA DEĞİŞTİRİLMELİDİR’

“Çoğulculuğu tehdit, özgürlüğü risk olarak gören Anayasa mutlaka değiştirilmelidir. Sayın Kılıçdaroğlu’yla Anayasa değişikliği konusunda ilkesel olarak anlaşmaya varılmıştı. Ancak son tavırları bu durumla çelişti. Hiç bir parti masaya ön şartla gelmemeli.

“Cumhuriyet Halk Partisi başta olmak üzere bütün siyasi partilerimize çağrıda bulunuyorum: Gelin hemen, bu hafta içinde, darbe dönemlerinde çıkarılmış olsun olmasın, kanun ve genelgelerimizde yer alan bütün antidemokratik hükümleri ayıklamaya yönelik bir ortak komisyon kuralım. Hemen ve derhal, bugün kuralım. Bunun lafını etmek yerine adımını atalım.

“Elbette yeni anayasanın her dört partinin iştirak ettiği yüksek düzeyde bir temsille yazılmasını tercih ediyoruz. Ancak CHP komisyona katılmaktan imtina ederse, diğer iki partiyle oluşturacağımız komisyonla da Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu yeni anayasanın yazılabileceğine ve bu anayasanın da hiçbir meşruiyet açığına sahip olmayacağına inanıyoruz.

“CHP inadından vazgeçip komisyona katılmalı. CHP komisyona katılmıyorsa biz diğer 2 partinin katılımıyla komisyonun çalışmalarını sürdürmesinden yanayız.”