Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İdlib’deki gelişmeleri değerlendiren Davutoğlu, “TSK mensupları tek taraflı bir operasyon dolayısıyla orada bulunmuyorlar. Telabyad bölgesinden farklı. Rusya ve Türkiye arasındaki bir mutabakatla TSDK oraya gitti. Burada sorumlusu Suriye rejimidir. Ama Rusya’nın yeşil ışığı olmadan böyle bir şeye kalkışabilir mi? Soçi mutabakatı geçerliyse, Türkiye Rusya’dan bunun resmen araştırılmasını gerekirse Suriye rejimine karşı ortak tavır için bir talepte bulunmalıdır” dedi. 

Öte yandan Ahmet Davutoğlu sözlerine “Manifestoyu yayınladıktan sonra çok sayıda AK Parti’li üst düzey yetkili Sayın başbakanım elinize sağlık biz bunları söylemek istiyorduk, söyleyemiyorduk ” ifadelerini ekledi.

Davtoğlu, 17-25 Aralık sürecine ilişkin soruya ise Erdoğan ile görüş ayrılığı yaşadığını doğrulayarak “En doğru yolun yüce divanda aklanmak olduğu kanaatindeydim” diyerek yanıt verdi.