Başbakan Ahmet Davutoğlu, Nevşehir İl Kongresi'nin ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. "Çözüm süreci"ne ilişkin açıklamalarda bulunan Başbakan Davutoğlu, sürece ilişkin konularda "sık açıklama yapılması"ndan dem vurarak, "Her gün bir açıklama yapmak veya açıklama beklemek sürece zarar verir," diye konuştu.

Davutoğlu'nun 'çözüm süreci'ne ilişkin açıklaması şöyle:

'HER GÜN AÇIKLAMA YAPMAK SÜRECE ZARAR VERİR'

"Çözüm süreci gibi hassasiyet gerektiren süreçlerde taraflar daha sessiz çalışmayı tercih ederler. Her gün bir açıklama yapmak veya açıklama beklemek sürece zarar verir. Bundan sonra da bizim planladığımız çerçeve ve takvimde çalışmalar sürer.

"Eğer neticeye ulaşma iradesi tüm taraflarda varsa diğer konular önem taşır. Bu kadar sık açıklama yapılması iyi niyetli bir çaba için gereksizdir. Bahsedilen açıklamanın bizim için kıymeti yoktur. Tarih vermek, şöyle olursa böyle olur demek tehdit veya şantaj dili kullanmak sürece zarar verir ve bizim de dikkate alacağımız bir üslup değildir.

'BİR ÇOK GÖRÜŞME YAPILIYOR'

"Haklı olarak gördüğünüz görüşmeleri takip edip bir sonraki görüşmeleri merak ediyor ve onu soruyorsunuz ama sizin bilmediğiniz de bir çok görüşme yapılıyor. Çözüm süreci mekanizması içinde ilgili kurul bizzat benim başkanlığımda neredeyse 15 günde bir toplanıyor, belli bir mantık içinde süreci yönetiyoruz.

"Her bir arkadaşın üstlendiği görevler var. Kim kimle ne zaman görüşecek bu sürecin içinde aldığımız kararlarla ilgilidir.

"Sık sık kamuoyuna açıklama yapmak da spekülasyonlara neden olabiliyor. Kamuya açık alanda görüşmeler var. Yalçın Bey de gerektiğinde gereken görüşme ve açıklamaları yapar."