AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu.

Birçok CHP ve HDP'li belediyelerin cemevlerini ibadethane olarak kabul ederken hükümet henüz cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi konusunda bir adam atmadı. Buna rağmen Davutoğlu'ndan şaka gibi açıklama geldi. Davutoğlu, Alevi sorunu konusunda birçok adın atıldığını öne sürdü.

Hükümet zorunlu din dersleri konusunda bir adım atmezken Davutoğlu iç güvenlik paketi savunmasında bir de Alevi mitingini örnek gösterdi. 

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

Çözüm sürecinde ileriki günlerde çok daha güzel gelişmelere şahitlik edeceksiniz. Seçim yaklaşırken Alevi kardeşlerimiz üzerinden ayrım yapan siyasi partilere sesleniyorum: Bu işten vazgeçin.

Milleti bölen, parçalayan söylemlerle siyaset yapılamaz. Yeni Türkiye, eşit vatandaşlığın, kardeşliğin ve özgürlüğün ülkesi olacak. Alevi sorunları konusunda birçok adım atıldı. Atılmaya da devam edilecek.

Güvenlik yasasına gelince: Güvenlik olmadan emniyet olmaz. 6-7 Ekim olaylarından sonra İç Güvenlik reform paketi hazırladık.

Buradan CHP, MHP ve HDP'ye meydan okuyorum. İç güvenlik paketinde tek bir madde gösterin ki AB standartlarında olmasın. Ama bunların meseleleri bu değil. Sandıktan umutları olmadıkları için iktidara gelmenin tek yolu kriz ve kaostur.

Kılıçdaroğlu geçen hafta halkı direnmeye çağırdı. Sen demokratsan bu halkı direnmeye değil sandığa çağır be adam. Sandıktan hiçbir zaman umudu yok ki. CHP hiçbir zaman sandıktan çıkmadı ve çıkmayacak. İnönü 27 Mayıs ihtilaline davet çıkardı. Bunların zihniyeti aynı.

Pazar günü Kadıköy'de bir gösteri oldu. Bir tek kişiye müdahale edildi mi? Barışçıl gösteri yapmak herkesin hakkıdır.Kılıçdaroğlı, molotof kokteyli taşıyanların önünden gidersen siyasetçi değil, porovokatör olursun.