Başbakan Ahmet Davutoğlu, Belçika'ya gitmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Charlie Hebdo mizah dergisinin Muhammed Peygamber tasviri yer alan kapağıyla ilgili olarak ilk kez konuştu, "Hazreti Peygamber'e hakarete izin vermeyiz, burada bir tahrik vardır" dedi.

Davutoğlu, basın özgürlüğünün hakaret etme özgürlüğü anlamına gelmediğini söyledi.

TÜRKİYE'DE YAYINLAYANLARA TEPKİ

"Bizim şahsiyetimizden, kişiliklerimizden çok daha büyük anlam taşıyan ve alemlere rahmet olan bir Peygamber'e, şahsiyete yönelik bir hakaret... basın özgürlüğü değildir" diyerek sözlerine devam eden Davutoğlu, Charlie Hebdo'nun kapağını Türkiye'de yayımlayanlara da tepki gösterdi.

Davutoğlu, "Türkiye'de bu hassasiyet varken, birileri Hazreti Peygamber'e hakaret niteliği taşıyan bir karikatürü, görüşü basıyorsa, burada bir tahrik vardır" dedi.

PARİS'TEKİ YÜRÜYÜŞE KATILDI

Geçtiğimiz hafta Paris'teki Charlie Hebdo binasına saldırıya geçen Said ve Cherif Kouachi kardeşler ikisi polis 12 kişiyi öldürmüştü.

Saldırının ardından geçtiğimiz Pazar günü Paris'te düzenlenen ve dünya liderlerinin de katıldığı "Birlik Yürüyüşü"ne Başbakan Davutoğlu da katılmıştı.

CUMHURİYET DERGİDEN SEÇKİ YAYINLADI

Saldırı sonrası Charlie Hebdo dergisinin ilk sayısı dün çıkarken; Türkiye'de Cumhuriyet gazetesi dergiden dört sayfalık bir seçkiyi ek olarak yayımlamış, ancak Muhammed Peygamber'in tasvirinin bulunduğu kapağı basmamıştı. Cumhuriyet gazetesinden iki köşe yazarı ise kapağı köşelerinde paylaştı.

Derginin internet ortamında haber portallarında da Türkçe olarak yayımlanmasının ardından Diyarbakır'da bir mahkeme, kapağı yayımlayan sitelerin ilgili sayfalarına erişimin engellenmesi kararını aldı.