Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cemal Reşit Rey Kongre Merkezi’nde basın mensuplarının soruları üzerine, Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis’in Ermeni Soykırımı üzerine söylediklerini değerlendirdi. Davutoğlu, "Bulunduğu makama yakışmadı" dedi. Davutoğlu, Ağrı'da yaşananlarla ilgili olarak "Yaşananlar kurgulanmış bir provokasyan" diyen HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı hedefine aldı ve bir gerekçe sunmadan Demirtaş'ı "yalancı" ilan etti.

Davutoğlu'nun Papa'nın Ermeni Soykırımı, Demirtaş'ın ise Ağrı açıklamasına yanıtları şöyle:

"PAPA'YA YAKIŞMADI"

"Eğer dış faktörler olmamış olsaydı muhtemelen 1915 yılında yaşanan acı olaylar yaşanmayacaktı. Bu acıları tek taraflı olarak okumak, sadece insanoğlunun bir kısmının acılarına sahip çıkıp diğerinin acılarını örtmek, sayın Papa’ya ve bulunduğu makama yakışmamıştır. Acılar ve özellikle savaş dönemlerinde yaşanan acılar paylaşıldığı zaman, karşılıklı olarak bu acılar anlaşıldığı ve adil bir hafızayla bu acılara sahip çıkıldığı zaman, barış ortamı doğar” ifadelerini kullandı.

"DEMİRTAŞ YALAN SÖYLÜYOR"

"Çok açık bir şekilde söylüyorum, Sayın Demirtaş yalan söylüyor ve gerçekleri saptırıyor. Tam seçim ortamına Türkiye girmişken ve herkes seçim kampanyasına hazırlanırken, maalesef son derece provokatif; ama bu provokasyon tamamıyla bölücü terör örgütünün taraflarından gelmiştir."