Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koalisyon görüşmeleri için hazırlıklarını tamamladığı bildiriliyor.

Davutoğlu, koalisyon görüşmeleri doğrultusunda, pazartesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, salı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çarşamba ise HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile bir araya gelecek.

Milletvekili seçimlerinin hemen ardından koalisyon hazırlıklarını başlatan Davutoğlu, ilk olarak muhtemel hükümet ortaklarının parti programlarını mercek altına alarak ortak hedeflerin tespiti için çalışma yaptırdı.

AKP-MHP KOALİSYONU EN GÜÇLÜ İHTİMAL

Bu kapsamda, çeşitli parti kurullarında yapılan istişareler sonucunda, koalisyon ortağı olarak MHP'nin ön plana çıktığı bildiriliyor.

Koalisyon seçeneklerini değerlendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da "Bizim ilkelerimize bakıldığında AK Parti ile koalisyonun çok kolay olmadığı görülüyor. MHP-AK Parti koalisyon ortaklığını daha güçlü görüyorum" dedi.

Vatan gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, "14 ilkemize bakıldığı zaman, AK Parti ile koalisyonun çok da kolay olmadığı çıkıyor ortaya. CHP-AK Parti koalisyonu olasılığını düşük görüyorum ben" dedi.

Kılıçdaroğlu "Meclis Başkanlığı seçiminde MHP'nin verdiği bir destek olduğunu, bunun da koalisyon görüşmeleri sırasında bir artı olarak düşünebileceğini görmemiz gerekiyor" diye konuştu.

CELAL DOĞAN: ERDOĞAN ‘CHP İLE KOALİSYON ZOR’ DEDİ

HDP'li Celal Doğan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptıkları görüşmede Erdoğan'ın, koalisyon seçenekleri için kendisine "CHP ile zor yaparız. MHP ile tabanımız daha yakın. Seçim hükümeti olur" dediğini aktardı.

Cumhuriyet gazetesinin sorularını yanıtlayan Doğan "Ben edindiğim kanaati söylüyorum, Kasım ayı, kafasındaki yeniden seçim tarihidir" diye konuştu. (BBC Türkçe)