Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PKK'ye yönelik operasyonları 'huzur operasyonu' olarak niteleyip "gerekirse biz evlatlarımızı da feda ederiz" sözlerine HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'tan eleştiri geldi. Demirtaş, "Efendim 'gerekirse biz evlatlarımızı da feda ederiz' diyorlar. Edin bakalım. Hepsi çürük raporu almışlar. Hepsinin evinde para sayma makineleri," diyerek tepki gösterdi.

DAVUTOĞLU'NUN 'FEDA'SI

Hükümete yakın sendika ve sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" buluşmasında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, çatışmasızlığın kamu düzenini yok saymak olarak görüldüğünü öne sürüp böyle bir çatışmasızlığı kabul etmediklerini söyledi. PKK'ye yönelik operasyonları 'huzur operasyonu' olarak nitelendiren Davutoğlu, operasyonların 'PKK Türkiye’den çekilmedikçe' devam edeceğini de söyledi.

Davutoğlu ayrıca, "Allah bir daha bu millete evlatlarını şehit verme fedakarlığı yaratacak şartları göstermesin. Ama gerektiğinde sizler ve bizler bu vatan için, gelecek için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız. Bu fedakarlığı da dünya alem bilmelidir," diye konuştu.

DEMİRTAŞ: HANGİNİZ EVLANINI FEDA EDİYOR? YOKSULUN EVLADI BAYRAĞA SARILIP GELİYOR

Başbakan Davutoğlu'nun bu sözlerine yanıt ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan geldi. Hükümetin "savaşı sonuna kadar devam ettireceğiz" tavrına karşı "Biz bu ülkede size savaş yaptırmayacağız. Sizin saltanatınız ve iktidarınız için evlatlarımızın ölümüne izin vermeyeceğiz" diyen Demirtaş; ortada "vatan savunması" olmadığını belirterek yaşananların "saray savunması" olduğunu kaydeden söyledi. Demirtaş, Davutoğlu'nun "evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız" sözlerine ise şöyle karşılık verdi:

"Sen kimin evladını iktidar için ölüme gönderiyorsun? Bu evlatlar kolay mı yetişiyor. Efendim 'gerekirse biz evlatlarımızı da feda ederiz' diyorlar. Edin bakalım. Hepsi çürük raporu almışlar. Hepsinin evinde para sayma makineleri. Bak yoksulun evladı bayraklara sarılıp geliyor. Hanginiz evladınızı feda ediyorsunuz. Ülkeyi savaşa sürüklemelerinin nedeni 7 Haziran'da aldıkları yenilgidir."

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİNE SOSYAL MEDYADAN TEPKİ: 'EVLATLARIMIZI RAHAT BIRAKIN'

Diğer taraftan sosyal medyada da Davutoğlu'nun sözlerine yönelik eleştiriler yöneltildi: