Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Van mitinginde yaptığı konuşmada, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz Toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" ifadeleri ile ilgili olarak Enver Uğuz adlı bir vatandaş şikayette bulundu.

İMC'deki habere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe veren Uğuz, Başbakanın kastettiği beyaz Torosların JİTEM denilen faili meçhul cinayetleri işleyen oluşumları hatırlattığını kaydetti. Bu oluşumların elini kolunu sallayarak dolaştığını ifade eden Uğuz, “Hal böyleyken Başbakanımız çıkıp milletin önünde bu yasa dışı örgütün eylemleri ile halkı tehdit etmektedir.” dedi.

JİTEM olarak nitelediği beyaz Torosların faaliyetlerinin bilindiğini kaydeden Uğuz, hükümet tarafından bunlar için herhangi bir şey yapılmamasının zaaf olduğunu savundu.

Şikayet üzerine özel soruşturma bürosu Başsavcıvekili Mehmet Ayhan, dosya numarası vererek işlem başlattı. Ayhan, Uğuz’un ifadesini aldı.

Savcılık ifadesinde de aynı gerekçelerini anlatan Uğuz, Başbakanın böyle bir açıklama yaparak bölge halkını korku ve endişeye sürüklemeye çalıştığını belirtti. Ayrıştırma yaparak oy verecek halkı etkilemeye çalıştığını ifade eden Uğuz, “Açıkça bölge halkını tehdit etmiştir. Bu nedenle şikayetçiyim.” dedi.