Van'da konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız" dedi.

Davutoğlu, Van'ın Tuşpa ilçesindeki mitingte konuştu. Davutoğlu'nun konuşmasının ilgili bölümü şöyle:

"Sizleri eline silah alan sokak çapulcularına kesinlikle teslim etmeyeceğiz. Canınıza malınıza namusunuza kast edenlere karşı sizi kimsesiz bırakmayacağız. Bırakın makamımıza, canımıza dahi mal olsa bu kutlu yoldan vazgeçmek bizim için söz konusu değildir. Zaten şer odakları bu kararlığımızdan çekiniyor.

AK Parti iktidardan indirilirse buralarda terör çeteleri dolaşacak, beyaz toroslar dolaşacak. Biz buraları faili meçhullere bırakmayacağız. Hiç merak etmeyin seksenli doksanlı yıllara dönmeyeceğiz. Huzur ve demokrasi operasyonu başlamak zorunda olduğunda, PKK bize saldırdığında verdiğim talimat açıktı. Bu terör belasıyla mücadele edeceksin. Ama dedim ki hiçbir vatandaşımızın canına malına zarar vermeyeceksiniz. Biz ayırdık ama onlar ayırmıyorlar polisi de sivili de öldürüyorlar.

Biz çözüm sürecinin başarılı bir şekilde devam ettirirken bunlar bize destek değil köstek oldular. Biz meydanlarda sizlerle Kürtçe de Türkçe de konuştuk. Hiç kimse insanlarımızı ötekileştiremez dedik. Yaralı saracağız. Geçmişte kim ne yaptıysa adalete teslim edeceğiz, dedik."