Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisine karşı gelerek bakanlık teklifini kabul eden MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’e teşekkür etti.

AKP Genel Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Davutoğlu, Anayasa gereği CHP ve MHP’lilere teklif götürmek zorunda olduğunu ve bunun ‘ahlaksız teklif‘ olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

Davutoğlu, "Başbakanın teklifine evet diyenler onursuzdur, ahlaksız bir siyasete alet olurlar gibi kendi milletvekillerine baskı yaparak onların iradelerine ipotek koymaya çalışanlar, TBMM'nin onuruyla oynamışlardır. Milletten onay alıp bu Meclis'e girmiş olan her milletvekili, siyaseten bize en karşı duruşa sahip olsa dahi onurludur, bizim saygımızı hak eder" diye konuştu.

TÜRKEŞ'E TEŞEKKÜR

Bakanlık teklifini kabul etmesi nedeniyle MHP’nin ‘kesin ihraç’ talebiyle disiplin kuruluna sevk ettiği Tuğrul Türkeş’e destek veren Davutoğlu, “Hiçbir partinin iç işlerine karışmayacağız. Dün teklifleri milletvekillerine yaptık. Kabul edip etmemek onların iradesindedir, siyasi partilerin değil. Evet diyen Tuğrul Türkeş’e bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Türkeş’in MHP kanadından gelen ağır eleştirilere göğüs gerdiğini belirten Davutoğlu, “Baskılara karşı anayasanın gereğini gösterdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum. Büyük baskı altına alındı, dirayetle direndi. Böyle dönemler ağır sorumluluk alma ahlakını alıp almayanları ortaya koyar” diye konuştu.

Davutoğlu, MHP lideri Bahçeli'nin Türkeş için kullandığı "Bu tavrı tarih yazacak" sözlerine de "Tarih, sorumluluktan kaçanları da yazacak. Tarih, millet beka mücadelesi verirken 'Hayır, hayır, hayır' diyenleri de yazacak" karşılığını verdi.