Sabah altıdan gece saatlerine kadar taşeron olarak çalıştığını ve taşeron sistemine bir çözüm bulmalarını isteyen üç çocuklu bir işçiye Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanıtı, "Taşeron ama telefonu var" oldu. Mahcup olan işçi ise telefonunun 150 lira olduğunu söyleyerek savunma yapmak zorunda kaldı.

İzmir’de, Soydaş ve Akraba Toplulukları Milletvekilleri ile bir araya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu Balkan zirvesinin ardından Başbakanlık Ofisi’nden çıkarak Kordon’da gezdi. İzmir Valisi Mustafa Toprak, AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican ve adayların eşlik ettiği Davutoğlu, beraberindekilerle birlikte Saat Kulesi’nde basın mensuplarına poz verdi.

Bu sırada taşeron işçi olarak çalışan Mehmet Halim Barış, korumaların engellemelerine rağmen Başbakan Davutoğlu ile konuşmayı başardı. Barış, taşeron işçilerle ilgili yasayı sordu. Başbakan Davutoğlu, taşeron işçi sorunu ile ilgileneceklerini belirtti. “Ben askeriyeden (asgari ücret) çalışan bir işçiyim. Sabah altıda çıkıyorum, bu saatte evime dönüyorum. Üç tane çocuğum okuyor, biri lisede son sınıfta” diyen ve taşeronda çalıştığını belirten işçinin sözünü kesen Davutoğlu, “İnşallah taşeronu çözeceğiz”karşılığını verdi.

‘TAŞERON AMA TELEFONU VAR’

Başbakan, çocuklarının kaç yaşında olduğunu sorduğu işçinin büyük oğluyla telefonda konuşmak istedi. Taşeron işçinin, “Öyle bir sevinecek ki” diyerek cebinden telefonunu çıkarması üzerine Davutoğlu kameralara dönerek, “Taşeron ama telefonu var” deyip güldü.

Cep telefonunun 150 lira değerinde olduğunu belirtmek zorunda kalan işçiye Davutoğlu’nun yanıtı, “Güzel, kaç liralık olursa olsun” oldu.