Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Sedat Peker'in Suriye'ye giden silahlara ilişkin iddialarını değerlendirdi.

Habertürk'te Fatih Altaylı'ya açıklamalarda bulunan Davutoğlu "Benim dönemimde Türkmenlere destek yapıldı. Kimse de bunu teröristlere destek olarak göremez. Onlar Esad zulmüne karşı kendilerini koruyorlardı" dedi.

Yardımların resmi kurumlar aracılığıyla yapıldığını söyleyen Davutoğlu, "Sedat Peker'in bahsettiği dönem benden sonraki dönemi içeriyor. Cumhurbaşkanlığı İdari Kurulu Başkanı'ndan bahsediyor. O dönem başkanlık sistemine geçildikten sonra kapsıyor" ifadesini kullandı.

Peker'in SADAT iddialarının da araştırılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu, "İddia edilen dönem kesinlikle benim dönemimi kapsamıyor. SADAT gibi paramiliter gruplara benim dönemimde asla görev verilmedi. Bu iddialar önce Sayın Cumhurbaşkanı'na sorulmalı. Benim talimatımla yürütülen bir ilişki olmadı, nokta. MİT tırları olayının olduğu dönemle Sedat Peker'in kastettiği dönemin alakası yok. 2014 yılında Sedat Peker cezaevindeydi" açıklamasında bulundu.