Haber 7-Ülke TV ortak yayınına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu, burada 1 Kasım seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, "Biz 2 Kasım sabahı iktidar olması kesin olan bir partiyiz," dedi. HDP'yi hedef alan Davutoğlu, 'taşımalı oy' konusunda itirazlarını sürdüren HDP'ye yönelik olarak da "HDP'ye sesleniyorum; Vekilleriniz operasyon bölgelerine gidecek, terörist cenazelerinde hükümete meydan okuyacak sonra da gelip seçim güvenliği kararlarına itiraz edeceksiniz," diyerek karşılık verdi.

Davutoğlu'nun açıklamaları özetle şöyle:

"2 KASIM SABAHI İKTİDAR OLMASI KESİN PARTİYİZ"

"Seçim beyannamesini halka yazacağız dedik ve geniş anketler yaptık. Halkımızı memnun eden bir beyanname olacak.

"Biz 2 Kasım sabahı iktidar olması kesin olan bir partiyiz. AK Parti'siz bir hükümet zaten imkansız. Şuandaki tüm veriler tek başına iktidar olmamızı gösteriyor. Ama ne olursa olsun AK Parti lokomotif olacak. AK Parti'nin olmadığı bir hükümet imkansız gibi. Gençlerimize, kadınlarımıza, esnafımıza, çiftçimize yeni vaatlerimiz olacak. Ciddi çalışmalar yaptık. Bol keseden vaatlerin faydası olsaydı CHP yüzde 25'in üstünde oy alırdı. AK Parti döneminde gençlerin beklenti çıtası yükseldi.

TAŞIMALI SANDIK SİSTEMİ

"1 Kasım'da sandıkların birleştirilmesinin siyasi bir yönü yok, hukuki bir karardır. Eğer reform hükümeti kurma yetkimiz olsaydı bunlardan biri de bu yasal değişikliği yapmaktı. Şimdi yapılmak istenen de bu. Seçim güvenliği kesin suretle sağlanacak.

"Ülkesi için sorumluluk almayanların, seçim güvenliğiyle ilgili kararlara tepki göstermelerine hakkı yok. HDP'ye sesleniyorum; Vekilleriniz operasyon bölgelerine gidecek, terörist cenazelerinde hükümete meydan okuyacak sonra da gelip seçim güvenliği kararlarına itiraz edeceksiniz.

"Uçaksavarlar bulunuyor. Bunlar kimlere karşı peki? Diyarbakırlılar artık bıktı. Halk bana gelip 'Allah sizden razı olsun' diyor. Bayram Namazı'nda Ulu Cami'de bunları duydum. Türkiye'nin ordusu milli bir ordudur, her kentten asker vardır."