Eski Başbakan, AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Katara uygulanan ambargoya değinerek, ''Katar hiçbir zaman yalnız bırakılmayacaktır. Katar'ın yanındayız'' dedi.

AKP Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte Antalyada Konyalılar Derneğinin düzenlediği iftara katıldı. AKP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile Konyaaltı Belediye Başkanı CHPli Muhittin Böcekin de katıldığı iftarda eski başbakan Davutoğlu bir konuşma yaptı.

YÜREĞİ TÜRKİYE İLE ÇARPAN KATAR YALNIZ BIRAKILMAYACAKTIR

Katardaki acı olaylarla karşı karşıya kaldığını söyleyen Davutoğlu, şöyle dedi:

Katar, Türkiye'nin kadim dostudur. Yüz yıl önce sömürgeciler karşısında Osmanlının yanında yer almışlardı. Şimdi de Türkiyenin her zaman yanında yer aldı, her zaman Türkiye ile birlikte davrandı. Türkiye ile birlikte ağladı. Türkiye ile birlikte güldü. Şimdi Katara dönük bir ambargo uygulanıyor. Tabi, hiçbir şekilde Müslüman devletlerin, Müslüman halkların,hatta; herhangi iki halkın hangi dinden olursa olsun, çatışmasını istemeyiz. Diğer ülkeler de, Suudi Arabistan da bizim dostumuz. Gönül ister ki bütün bu ızdıraplar, sulh içinde konuşarak çözülebilsin. Ama bilinsin ki; yüreği Türkiye ile çarpan Katar hiçbir zaman yalnız bırakılmayacaktır diye konuştu.

Avukatlar Senih Özay ve Murat Fatih Ülkü, “Bu dava zeytinlik alanlarda yapılmak istenen altın madenciliği başta olmak üzere, tüm madencilik faaliyetleri için emsal bir davadır. Ancak bu yasa çıkarsa bu tip yargı kararlarının önü kesilecektir” dedi.