Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, Küçükçekmece Nikah ve Kongre Sarayı'ndaki 3. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, "Olmaz denilen, mümkün değil denilen ama bizim olacağına dair inancımızı hiçbir zaman kaybetmediğimiz bir olaydı" değerlendirmesini yaptı.

MUHALEFETİN 'SESSİZLİĞİNE' ELEŞTİRİ

Mavi Marmara saldırısından sonra BM Güvenlik Konseyi'nde talep ettikleri 7 temel şartın hepsinin gerçekleştiğini söyleyen Davutoğlu, yaşanan gelişmelerle ilgili muhalefetin sessizliğini eleştirdi.

Davutoğlu, "Ne çözüm süreci konusunda herhangi bir ses veriyorlar, ses veren de olumsuz ses veriyor. Diğerleri ise talimatla milletvekillerine 'konuşmayın' diyor. Gün, konuşma günüdür. Gün, konuşarak anlaşma, gönülden gönüle konuşma, savunma günüdür. Kim ki çözüm sürecini baltalamaya çalışır, Allah huzurunda da millet huzurunda da, tarih huzurunda da hesap veremez" dedi.

'ANA MUHALEFET DE ÖZÜR DİLECEYEK'

Ana muhalefet partisinin geçen yıl hakkında iki kez gensoru önergesi verdiğini anımsatan Davutoğlu, "Her gensoruda da bunu sordular. 'Hani İsrail özür dileyecekti?' diye sordular. 'Sabredin' diyecektik, inanmadılar. Bunu bir siyaset malzemesi haline getirerek sürekli gündemde tuttular. Hatta ana muhalefet partisi lideri gitti, İsrail basınına bizi şikayet etti... Şimdi susuyorlar. Herhangi bir açıklama duydunuz mu? Ben duymadım. En azından bu milletin hemen hemen tümünün heyecan duyduğu bir konuda çıkıp bir şey söylemeleri gerekirdi. İsrail özür diledi. Onlar da özür dileyecekler ama hala dilleri varmıyor. Bu muhalefetin bize bir özür borcu var. O özür borcunu ödeyecekler," dedi.

Davutoğlu, "Her Meclis oturumunda döne döne bu soruyu gündeme getirenlerin, bize derken sadece bana veya Başbakana değil, bütün bir millete özür borcu var. Bir gün o özürü de dilemek zorunda kalacaklar," diye konuştu.