Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı canlı yayında "IŞİD'in kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 değil 360 derece fark var" dedi.

"180 DEĞİL 360 DERECE FARK VAR"

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Show TV'de Jülide Ateş, Selçuk Tepeli ve Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Davutoğlu, programda IŞİD ile kendi islam anlayışlarının zıt olduğunu söylemek isterken gaf yaparak "Onların kafasındaki İslam ile bizim savunduğumuz İslam arasında 180 değil 360 derece fark var." dedi.

“PATLAMADAN SONRA GAZ BOMBASI ATILMADI”

Davutoğlu, Ankara’daki Gar Meydanı'nda katliama yol açan bombalı saldırıdan sonra polis tarafından yaralıların bulunduğu alana gaz bombası atılmadığını söyledi.

Davutoğlu, “O gün Gar Meydanı'nda patlamadan sonra ne bir tane gaz bombası atıldı ne de su sıkıldı. Olaydan sonra polislerden bir tanesinin kemikleri şey olmuştu linçten. Ne gaz sıktı ne de başka bir şey. Oradaki göstericiler ile polis arasında ortak bir bilincin olması lazım. Polisin görevi onları korumaktır. Avrupa’daki gösterilerde ‘freeze’ diye bir şey var. Herkes kalacak orada diyorlar ve göstericilerin araması gerçekleştiriliyor anında” diye konuştu.

Olay sonrası çıkan görüntüler ise Davutoğlu'nu yalanlıyor.

İşte o görüntüler: Ankara'da patlama sonrası polisin gaz sıkmasıyla ilgili yeni görüntüler