AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu sonrası bir televizyon kanalında soruları yanıtlladı.

Davutoğlu operasyona ilişkin sorulara, “Operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir, herkes ayağını denk almalı” yanıt verdi.

Davutoğlu, IŞİD, PKK ve DHKP-C’nin ayrı birer örgüt gibi göründüğünü ama üçünün de toplumun belli kesimlerini teröre sevk ettiğini söyledi.

Davutoğlu, “7 Haziran sonrasında hepsinin hedefi Türkiye’yi kaosa sürüklemek. Bu tabloyu gördüğümüzde biz gereğini yapmazsak sonraki nesillere hesap veremeyiz. Biz de ne yaptık? Bu üç örgüte eş zamanlı operasyon başlattık. Birini vurup diğerini vurmazsanız, bunlara prim verirsiniz” dedi.

Davutoğlu'nun açıklamasından satırbaşları şöyle:

“Son eylemleri neticesinde DEAŞ’a yönelik caydırıcı gücümüzü göstermemiz ve onları cezalandırmamız bizim görevimizdi. DEAŞ bu eylemleri yaparken PKK da bu kaostan kendine prim çıkarmaya çalıştı. Adıyaman’da bir polisimizi şehit ettiler. Ceylanpınar özellikle önemli.

Ne olursa olsun o iki polisimiz oradaki halkın güvenliği için canını ortaya koyuyordu. Bana ilk haber geldiğinde iyice tetkik ettirilmesini istedim. Önce PKK kaynaklı web sayfaları olayı sahiplendi. Ardından MİT Müsteşarımız bana PKK yöneticilerinin konuyla ilgili irtibatlarını sundu. Ve ondan sonra bu eylemin PKK’da alınan kararla yapıldığına emin olduk.

Bizim yaptığımız operasyonlar demokrasinin, meşruiyetin sesidir. Şimdi sesimiz çıktı, Kandil’i bombalarken de çıktı, DEAŞ pozisyonlarını bombalarken de, İstanbul’da, Türkiye’nin her yerinde her üç örgüte dönük olarak da DHKP-C de dahil yaptığımız operasyonlarda da çıktı.
Artık Türkiye bir hafta önceki Türkiye değildir. Herkes ayağını denk almalı. Eğer birileri Türkiye’nin bir kaosa gireceğini hesaplıyorsa, hiç heveslenmesinler. Telefonla yaptığımız bilgilendirmelerdeki tavırları için iki muhalefet liderine de teşekkür ediyorum.

Biz Türkiye’yi hedef alanları hedef alıyoruz. Birisi Türkiye’yi hedef almamışsa biz onu hedef almayız.

Ne kadar zarar verdik biliyoruz. Sürpriz, şok ve çok etkin bir operasyon yaptık. Mükemmel operasyonlar yapıldı. Bu bir hafta çok önemliydi. Çarşamba günkü Türkiye’nin psikolojisiyle bugünkü Türkiye’nin psikolojisi çok farklı. Devlet yek vücut olmuştur.”