Konya'da oyunu kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu HDP'nin Diyarbakır mitinginde yaşanan patlamalarla ilgili bir kişinin yakalandığını açıkladı.

HDP'nin Diyarbakır mitingindeki patlamaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu;

“Haberi alır almaz her şekilde kınadık. Orada bulunması nedeniyle Sayın Demirtaş’ı ben de aradım ama herhalde çok meşguldüler ki geri dönmediler. Biz görevimizi yaptık. Başbakan olarak da görevim Türkiye’de seçim süreci devam ederken yaşanacak her türlü olumsuzluğa kadar tedbir almaktır. Türkiye seçime giderken her partiye yapılan saldırı demokrasiye yapılan bir saldırıdır. Hiç kimsenin hiçbir tereddütte bulunmadan sandığa gitmesini temenni ediyorum, hiçbir korkuları olmasın. Dün gece geç bir vakitte bu olayla ilgili bir kişi yakalanmıştır. Bu kişinin her türlü geçmişini araştırılmasını söyledik. Şu anda soruşturma devam ettiği açıklama yapmıyorum. Her türlü tedbir alınıp, bütün bağlantılarla ortaya konacaktır” diye konuştu.

"DEMOKRASİYE SALDIRIDIR"

Davutoğlu Diyarbakır'da gözaltına alınan zanlının bütün bağlantılarını ve her türlü geçmişini araştırma talimatı verdiklerini belirterek, "Şu anda tahkikatın selameti sebebiyle ismini açıklamıyoruz. Çok kuvvetle muhtemel bir şekilde inşallah bu işin kökenine kadar gideceğiz. Kim yapmış olursa olsun bu demokrasiye bir saldırıdır" dedi. (NTV)