Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AB normları bizim değerlerimizdir" diyerek, "AB'nin geleceği biz olmadan tayin edilemez" ifadesini kullandı.


HDP'nin, Diyarbakır Sur İlçesi'nde yanan Kurşunlu Camisi’nin (Fatihpaşa Camisi) asker tarafından havadan bombalandığını ortaya çıkarması hakkında Davutoğlu, "Adını Hz. Peygamber'den alan bir ordunun neferleri hiç camiye bomba gönderir mi?" şeklinde konuştu.

AKP'nin grup toplantısında konuşan Davutoğlu, "AB liderleri ile yaptığım görüşmelerde süreçte önemli ilerlemeler sağladık. AB ile 17. fasıl açıldı. Önümüzdeki dönemde de 5 kritik fasılın açılması için müzakerelerimizi sürdürüyoruz. AB normları bizim de değerlerimizdir. Biz bu değerleri ülkemiz ve milletimiz için önemsiyoruz. AB'nin geleceği biz olmadan tayin edilemez" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Bir daha hiçbir el kalkmasın diye önlem aldık almaya da devam edeceğiz. Barzani'yle dostane ilişkileri ileriye götürecek adımları attık. 2016 eylem planını sizlerle paylaştık. AK Parti söz verdi mi sözünü tutar. Sözümüz senettir diyerek işbaşı yaptık. Lisans öğrencilerinin 330 lira olan burslarını yılbaşında 400 lira yapma kararı aldık öğrencilerimize hayırlı olsun. Biz söyleriz söylediğimizi de eksiksiz yaparız Allah'ın izniyle."

"AB liderleri ile yaptığım görüşmelerde süreçte önemli ilerlemeler sağladık. AB ile 17. fasıl açıldı. Önümüzdeki dönemde de 5 kritik fasılın açılması için müzakerelerimizi sürdürüyoruz. AB normları bizim de değerlerimizdir. Biz bu değerleri ülkemiz ve milletimiz için önemsiyoruz. AB'nin geleceği biz olmadan tayin edilemez.

ARA GÜLER'İ LİNÇ ETMEYE ÇALIŞTILAR

Hamas lideri Meşal ile görüşmemizde her zaman ve her zeminde Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ifade ettik. Aziz Sancar Hoca'mızla görüştük. Bir üzüntümüzü belirtmek isterim. Sosyal medyada çıkan bazı yorumlar hem Aziz Hoca'yı hem de bizi üzdü. Aziz Hocamızı arzu ettikleri kalıba sığdıramayanların tahammülsüzlüğü nezaketsizliktir. Aynı tutumu aynı çevreler Ara Güler için de sergilendi. Ara Güler'i Cumhurbaşkanımızın fotoğrafını çekti diye linç etmeye kalkıştılar. Bu nasıl bir tahammülsüzlüktür, anlamak mümkün değil.

Sanayi üretiminin 4. çeyrek büyümeye büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. 7 Haziran ve 1 Kasım sürecini ekonomik zarar görmeden geçirdik. Kasım ayında kurulan şirket sayısı aynı ayın geçen yılına göre yüzde 11 arttı.

7 Haziranda paniğe kapılsaydık ekonomimiz bugünkü gibi sağlam olmazdı.

Bundan sonra AK Parti Türk siyasetinin içindeyken hiç kimse kaos ve kriz beklentisi içinde olmasın. Biz buna izin vermedik ve vermeyeceğiz. 258 milletvekili ile göstermediğimiz zaafı 317 milletvekilli mevcut iktidarımızda asla göstermeyiz.

Geçtiğimiz hafta Gençlik Kongremizi gerçekleştirdik. Bakınız bizim en dinamik en genç kadrolarımızda bile yenilenmeyi ön planda tutan bir kuralımız var. Seçimleri kazandık hiçbir rehavet içine girmedik. Diğer partiler iç çekişmelerle kurultay yapar mıyız tartışmalarına girmişken, AK Parti hiçbir sıkıntı yaşamadan yoluna devam ediyor. AK Parti grubu adına yeni Gençlik Kolları yönetimine başarılar diliyorum.

Son 14 yılda büyük adımlar attık. Bu adımların hedefine ulaşması bu hareketin gençliğe yaslanmasından kaynaklanmaktadır. Davamız hukuk, adalet ve demokrasi davasıdır. Türkiye'nin hakettiği seviyeyi yakalaması için yapacaklarımız henüz bitmedi. Biz her zaman muhalefetle bir saygı çerçevesinde ilişkilerimizi yönetmek istiyoruz ama onlar maalesef bu tutum içerisinde değil.

Kapımız şer odaklarına karşı mücadele eden herkese açıktır. Kimseyi yok saymayız. Hükümet muhalefet demeden ülkemiz için omuz omuza vermeliyiz. Bu Meclis'te siyaset yapan tüm partiler hükümetimizi şikayet edebilir ancak bizi dış ülkelere şikayet edip işbirliği içine giren muhalefet milletvekilleri var. Halkını kandırma çabası içinde olanlar var.

Teröre destek verenelerin yalanları hiç bitmiyor. Halkın zihnini bulandırmaya çalışıyorlar."

HDP ŞİMDİ NEDEN MOSKOVA'YA GİDİYOR

Neden HDP'liler 1 sene önce değil de şimdi Rusya ile kriz yaşadığımız bir dönemde Moskova'ya gidiyorlar. Bunlar Türkiye'nin karşısında kim varsa onlarla işbirliği yapmayı ahlak edinmişler.

Maalesef yalan ve iftira konusunda muhalefetin küçüğü de büyüğü de aynı tutum içerisinde. Kaç gün geçti hâlâ bu sarin gazı iddiasını getiren CHP'li milletvekili hakkında bir girişimde bulunmadı. Kimin Türkiye ile sorunu varsa bunlar onlarla dost.

Terör sebebiyle ellerinde tek bir bavulla yola düşen insanlarımızın, işyerlerini açan esnafımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Dün Bakanlar Kurulu'nu da bu konuyu etraflıca masaya yatırdık ve gerekli talimatları verdim. Valilierimiz vatandaşlarımızla irtibata geçerek ihtiyaçlarını karşılayacak.

Sur başta olmak üzere terör nedeniyle birçok esnafımız büyük kayıplar yaşadı. Bu kayıplar devletimiz tarafından karşılanacaktır. Vatandaşlarımız vergi ve sigorta primlerini mayıs sonuna kadar ödeyebilecekler. Son yıllarda terör örgütünün eğitim ve öğretime yönelik saldırıları dikkat çekiyor. Çok sayıda kullanılamaz hale getirildi. Eğitim dönemi sabote edilmeye çalışıldı. Bu yıl da çocuklarımızın eğitimini engelleme çabaları karşısında tedbirler aldık. Çocuklarımızın geleceğini karartmak isteyenler karşısında bizi bulacaktır. Başta Silopi ve Cizre olmak üzere öğretmenlerimizi sokağa çıkma yasağı kalkana kadar izinli saydık. Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin can güvenliği sağlandıktan sonra eğitim süreci tekrar başlayacak. Esnaf 3 aylık beyannamelerini Ağustos'a kadar ödeyebilecek

Rus hava kuvvetlerinin 20 Aralık'ta İdlib'e düzenlediği saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Şimdi buradan Rusya'ya sesleniyorum; sizin Suriye'deki mevcudiyetinizin sebebi nedir? Neden sivilleri ve masum insanları bombalıyorsunuz? Kim Suriye halkını bombalarsa onun karşısındayız. Rusya Sovyetik palavralar ve Sovyetik iddialardan vazgeçerek diğer halklara mantıkla yaklaşmalıdır. Suriye halkının her derdine deva olmaya devam edeceğiz.