Başbakan Ahmet Davutoğlu,“Bizim için doğum yapan kadın hem mübarek bir görev yapıyor hem de vatani bir görev yapıyor” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Çalışan kadınların doğuma ilişkin izin ve haklarını güçlendireceklerini söyleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

“Gözümüzün nuru kadınlarımıza, üreten, emek veren kadınlarımıza müjdelerimizi verelim, çalışan kadınların doğuma ilişkin izin ve haklarını güçlendiriyoruz. Yasal altyapımız hazır, Meclis’e gönderdik. Bundan sonra doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdiğiniz süreler memuriyet kıdeminde değerlendirilecek.

“Bizim için doğum yapan kadın hem mübarek annelik görevini yerine getiriyor hem de aslında vatani görevini yapıyor. Doğum yapan kadınlarımızın hizmeti vatani bir hizmet gibidir ve doğum süresi o yüzden memuriyetten sayılacak.

“Doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocuklarda 6 ay yarı zamanlı ve tam ücretli çalışma hakkı ile çocuğun okula başlayana kadar kısmi süreli çalışma hakkını da tanıdık.

“Artık kadınlarımız, ‘doktor mu olayım anne mi olayım, öğretmen mi olayım anne mi olayım, memur mu olayım anne mi olayım’ ikilemi içinde olmayacaklar, hem annelik görevlerimi yapmak için kısmi zamanlı olarak evlerinde çocukları ile beraber olacaklar hem de alın teri döküp mesleklerini sürdürebilecekler. AK Parti söz verdi mi gereğini yapar. Onlar konuşur AK Parti yapar, yapmaya devam edeceğiz, milletimize verdiğimiz sözleri yerde bırakmayacağız.”