Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün Moskova'da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la yaptığı görüşmede "Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi hatalıydı" diyen Demirtaş hakkında, "Demirtaş'ın bu sözleri bu millete ihanettir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni’ne katıldı.

Burada konuşan Davutoğlu, Moskova ziyareti sırasında “Rus uçağının düşürülmesi yanlıştı” diyen HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı eleştirdi.

Davutoğlu, “Gençlerimizi terör çetesinin içine çekmeye çalışanlar, destek göremeyince yurtdışında kapı kapı dolaşıp bizi şikayet ediyorlar.

Biz bu ülkeyi en iyi şekilde tanıtmaya çalışırken, kimileri de Türkiye’nin itibarını düşürmeye çalışıyorlar. Türkiye kiminle sorun yaşıyorsa hemen orada beliriyorlar.

Sanki bu milletin hissiyatıyla özdeşleşlik taşımıyorlar. Bu millete zıt ne varsa onu yapmaya özen gösteriyorlar.

Hava sahamızı kim ihlal ederse ona müdahale etmek bizim görevimiz. TSK, Rus savaş uçakları karşısında hava sahamızı korumuşsa Türkiye Cumhuriyeti’nin onurunu korumuştur. 78 milyonun onurunu korumuştur.

Durum bu kadar netken, TBMM üyesi olan HDP Eşbaşkanı’nın Rusya’da ‘Türkiye’nin Rus uçağını düşürmesi yanlıştı’ demesi tam bir rezalet, tam bir ihanettir.

Böyle bir süreçte Rus uçakları masum insanları bombalarken, koşa koşa Rusya’ya gidip destek bildirmek bu millete ihanettir, açık bir aymazlıktır” dedi.