AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP Genel Merkezi’nde partisinin grup toplantısında konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir” dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

“Seçimler üzerinden yapılacak manipülasyonlarla istikrarsızlaştırmak isteyenlerin yaptığı çabaların aksine milli irade tecelli etmiştir, bizim dönemimizde demokrasi işletilmiş milli irade tecellisi konusunda, AK Parti iktidarının sağladığı imkanlarla seçimler gerçekleştirilmiştir.

Ülke içinden ve dışından 15 gün önce Türkiye’deki seçimlere şaibe bulaşacak gibi suçlamalarda bulunuldu. AK Parti’nin sağladığı ortamda demokrasi işlemiştir. AK Parti seçimin tartışmasız galibidir.

AK Parti dışında sadece 4 parti yüzde 40 oranını geçebilmiştir. CHP bir kez geçebilmiştir. Bir de Özal 83’te.. AK Parti’yi başarısız göstermek isteyenlerin yaptıkları şey matematiği tahrif etmektir. Milletimiz AK Parti’yi yetkili ve sorumlu kılmıştır. Kimse rol çalmaya kalkmasın. Yönetme, hükümet etme anlamında da en kapsamlı meşruiyete sahip parti AK Parti’dir.

Türkiye’de milleti temsil kabiliyeti en yüksek parti AK Parti.Türkiye’nin her köşesinden gelerek milleti temsil etme hakkı. Hem matematiksel hem de siyasal bir gerçektir. AK Parti 56 ilde birinci oldu. 23 ilde ikinci parti, sadece 2 ilde 3. Parti. Kılıçdaroğlu’nun ‘acaba biz milleti temsil edebiliyor muyuz’ diye sorması lazım. 37 ilde temsil edilmiyor CHP.

AK Parti kadroları dalga dalga bir bayrağı bir noktaya taşıdılar ve arkadan gelenler bu bayrağı devraldı. 13 yıllık AK Parti grupları şerefli bir şekilde dimdik durarak eski Türkiye alışkanlıklarını yıktılar.

Şimdi sınav vaktidir, Batı ülkeleri sınavdadır. Hiç bir zaman şiddete başvurmamış bir siyasi hareketin önemli isimlerinden birinin idama doğru yürüyüşü konusunda ne yapacaklarını göreceğiz.

Türkiye’deki demokrasi ve özgürlük yanlıları sınavdadır. Acaba seslerini yükseltebilecekler mi? Ama bizim vicdanımız da sicilimiz de temizdir.

Türkiye’de objektif ve şeffaf bir seçime yönelirken, Türkiye’yi, Sayın Cumhurbaşkanımızı, AK Parti’yi hedef tahtasına koyup ‘otoriterleşmeye, diktaya gidiyorlar’ diye yayın yapan uluslararası medyanın şimdi Mısır’da olanlar karşısında nasıl tavır aldığını göreceğiz. Meselenin demokrasi mi yoksa çıkarlar mı olduğunu şimdi göreceğiz.

Türkiye’de özgürlüklerden bahsedip Mısır’daki dikta rejimine selam çakanları da göreceğiz, adaletten bahsedip Suriye’deki zulme sessiz kalanları da göreceğiz. Ama millet de tarihte bir tek şeyi görmeyecek, AK Parti’nin herhangi bir güç karşısında şu veya bu gerekçeyle boyun, baş eğdiğini göstermeyeceğiz.

Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı makamını hedef alan her şey bizi hedef almıştır. Cumhurbaşkanımızla ilgili öyle bir hava estiriliyor ki meşruiyet tartışması açılmaya çalışılıyor.

Bu makamın meşruiyetini tartışma konusu yapmayız. Bir siyasi çözüm bu tablodan çıkacaksa herkes var olan anayasal sürecin dokusuna saygı göstermelidir. Bu anayasal süreçte de hükümet kurma görevini verecek makam cumhurbaşkanlığıdır.

CHP kaybettiği bir seçimi kazandım telaşına yöneldi. Kendi parti içi çekişmelerinin yansımasıdır. Kılıçdaroğlu yüzde 60’lık blok var. Bir kere yüzde 60 yok. Bizi kutuplaştırıcı bir söylem kullanmakla tenkit edenlere söylüyorum.

Blok ne demek? Bundan daha kutuplaştırıcı söylem olabilir mi? Bütün meseleleri AK Parti’yi bir şekilde engelleyecek yol takip etmek. Restorasyondan bahsediyorlar. Tabirleri doğru kullansınlar. Devlet makamlarına ve siyaset kurullarına hakaret ederek restorasyon yapılmaz.

MHP’nin kapıları kapatan bir tutumuyla karşı karşıyayız. MHP’de hep başka partilerin ne yapması gerektiği söyleniyor. Halk bilmek istiyor. Siz ne yapmak istiyorsunuz? Tutumlarını açıkça söylesinler. Onlar da iç muhasebe yapmak durumundalar.

HDP ise daha vahim bir tablo ortaya koydu. Seçimin galibi ilan ettiler kendilerini. Yüzde 13’le nasıl seçim galibi oldukları tartışılır. Şimdi sınav vaktidir. Sayın Demirtaş’ın bu silahları gömme vaktidir dediğini duydunuz mu? Siz silah için mi oy verdiniz, terörün devamı için mi oy verdiniz seçmenime soruyorum. HDP’ye sorun bunu.”