Başbakan Ahmet Davutoğlu, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Cizre’deki sivil ölümleri yok saydı. Davutoğlu, “Cizre’de tek bir sivilin” olmadığı söyledi.

Davutoğlu Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki "öz yönetim" açıklamalarıyla ilgili, "Burası Suriye değil, öyle kafasına göre herkes kanton falan ilan edemez. Demokratik hukuk devletinde yönetim sisteminin ne olduğu, nasıl yürüyeceği belli" dedi.
TV kanalı A Haber'e konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu gündemdeki gelişmeleri yorumladı.

Başbakan, sokağa çıkma yasağının süresine dair, "Sokağa çıkma yasağı ilelebet devam edecek değil. Ama ne zaman bitmesi gerekiyorsa o zaman bitecek" diye konuştu.

'DEMİRTAŞ 6-7 EKİM'DE NE YAPTIYSA AYNISINI YAPMAK İSTİYOR'

Davutoğlu HDP heyetinin Cizre'ye gitmek istemesini eleştirdi ve "Şu anda hangi heyet olursa olsun AK Parti'den de heyet gitse, oradaki kamu düzeni bağlamında alınan tedbirlere uymak zorunda" dedi.

BBC Türkçe'ye konuşan HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez "Cizre’deki olaylarda en az 20 kişinin öldüğünü" söyledi.
Başbakan Davutoğlu ise Cizre'de sivil ölümü olmadığını belirtti.

Başbakan"Cizre'ye yürümek kolay, aynı şekilde Kandil'e yürüme cesaretini göstermiyorlar. Tek bir sivil kayıp olmayan Cizre'ye yürüken kızının yanında şehit düşen polisle ilgili niye ses çıkarmıyorlar?" diye konuştu.

Mayınlarlar, neden hendekler kazarlar? HDP'nin buna cevap vermesi lazım" diyen Davutoğlu, "Demirtaş 6-7 Ekim'de ne yaptıysa, bugün de aynısını yapmak istiyor. Orada yaşananlara bir daha izin vermeyeceğiz" dedi.

Davutoğlu, "HDP Cizre'ye yürüyor da Kandil'e neden yürümüyor?" diye konuştu.

'KUZEY IRAK'A KAPSAMLI BİR HAREKÂT İHTİYAÇ OLURSA BAŞLAR'

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin Kuzey Irak'a kara operasyonu düzenleyip düzenlemeyeceğiyle" ilgili şunları söyledi:
"Gerektiğinde giriliyor ama kapsamlı bir kara operasyonu başlamış değil. Gerektiğinde silahlı güçlerimiz, özel birliklerimiz girerek, geri çıkıyorlar.

"2008'de olduğu gibi kapsamlı bir harekât ihtiyaç olursa da başlar" değerlendirmesinde bulundu."

İlgili haber:

HDP’li Sarıyıldız, Cizre’de ölen sivillerin isimlerini açıkladı