TBMM'de gerçekleştirilen 2015 yılı bütçe görüşmelerinde Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşması sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na "Mısır bizim kadim dostumuz. Bizim darbecilerle problemimiz var. Sizle de problemimiz var çünkü siz de darbecisiniz" demesi üzerine CHP milletvekilleri Davutoğlu'na uzun süre tepki gösterdi.

Davutoğlu'nun CHP sıralarından tepki çeken konuşması şöyle:

"Siyaset üzerindeki bütün vesayet odaklarını; ister darbe geleneğinden gelen, isterse postmodern ya da başka adlarla paralel yapılarla gelen bütün vesayet odaklarını kaldırdık, kaldırmaya kararlıyız. Bir daha gücünü milletten alan ve bu TBMM'de temsil edilen milli iradenin yerine kimse başka bir güç ikame edemeyecek. Mısır bizim kadim dostumuz. Bizim darbecilerle problemimiz var. Sizle de problemimiz var çünkü siz de darbecisiniz."

Başbakan Davutuoğlu'nun bu sözlerinin ardından muhalefet sıraları karışırken, CHP'li vekiller ayağa kalkarak Davutoğlu'nun sözlerini protesto etti. Meclis Başkanı Cemil Çiçek araya girerek, tansiyonu düşürmeye çalıştı.

Davutoğlu, daha sonra konuşmasına devam etti. Davutoğlu, "Siz dönüp bana 'Mısır halkıyla kavgalısınız' dediniz, 'bizi Mısır halkıyla düşman yaptınız' dediniz. Ben de sizi darbe döneminde Mısır'a heyet göndermekle suçluyorum. Siz bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz ama en ufak bir eleştiride tepki göstereceksiniz" dedi.

BÜTÇEYE 3 DAKİKA

Davutoğlu, bir saatlik konuşmasının sadece son üç dakikasında bütçeyle ilgili ifadeler kullanarak 2015 yılının herkese hayırlı olmasını diledi ve konuşmasını bitirdi