Davutoğlu, partisinin 1 Kasım seçim zaferi sonrası gece yarısının ardından Ankara’ya geldi ve parti genel merkezinde balkon konuşması yaptı. Yeni anayasa inşasının öne çıktığı konuşmada Davutoğlu, herkesin hukukun korunacağını söyledi ve birlik beraberlik mesajları verdi.

AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin 1 Kasım 2015 seçim zaferi sonrası yaptığı balkon konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli yürekli insanlar, 81 vilayetimizde şu anda coşkuyla demokrasi bayramı yapan değerli vatandaşlarım, sizleri selamlıyorum, Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Buradan Türkiye’nin genel merkezinden, bu demokrasi kürsüsünden, 78 milyon vatandaşımızın her birine 780.000 kilometrekarenin tamamına selamlarımızı, muhabbetlerimizi, saygılarımızı sunuyoruz.

Kurucu genel başkanımız ve halkın doğrudan oylarıyla seçilen ilk cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tecep Erdoğan’ın bir demokrasi şölenine çevirdiği bu balkondan sizlere hitap etmekten büyük bir onur duyuyorum.

Son 13 yıl içinde, 2001’den bu yana bu hareketin içinde bulunmuş bütün gönüldaşlarıma bir kez daha selam ediyorum. Buradan yurt içinde ve yurt dışında rekor bir katılım göstererek iradelerine sahip çıkan bütün vatandaşlarıma selam ediyorum, şükran gösteriyorum. Tercihleri ne olmuş olursa olsun, bütün vatandaşlarımız bir demokrasi destanı yazdılar, selam ediyorum.

Güvenlik görevlilerine ve sandıkları terk etmeyen sandık müşahitlerimize selam ediyorum.

2002’den bu yana sahip çıktığınız partinize, evlatlarınıza her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Millet olarak biz varolduğumuz müddetçe Ak Parti de varolacak dediniz, milletimizin kaderini partimizin kaderiyle bir kez daha birleştirdiniz. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve buradayız dediniz. Kıyamete kadar buradayız dediniz, burada olacağız.

Siz, 81 ilin 7 bölgenin tamamında oylarını artırarak Ak Parti’ye tek başına iş başına dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üzerindedir. Hiç vakit kaybetmeden seherle birlikte iş başına diyoruz.

Değerli vatandaşlarım, Türkiye 7 Haziran seçimlerinden sonra bir dizi komplonun hedefi haline geldi. Yaşanları hep biriniz gördünüz. Birileri Ak Parti’nin tek başına iktidar olmadığını fırsat bilerek kirli emellerini ortaya koydular. 7 Haziran akşamı bu balkondan dedik ki, bizim milletimizin iradesine saygımız sonsuzdur. Bu iradenin gereği olarak bir an bile ülkeyi hükümetsiz bırakmayacağız. Ne olursa olsun ülkeyi 2021 hedeflerine götüreceğiz. Şahit olun, sözümüzü tuttuk mu?

Ak Parti’nin tek bir derdi vardır, Türkiye’yi daha güçlü daha istikrarlı daha müreffeh hale getirmek. Çok şükür ki sandıklar açıldıktan sonra kaygı yerini özgüvene bırakmıştır. Türkiye şu andan itibaren yapılan tartışmaları geride bırakarak gelecek hedeflerine odaklanmalıdır. Bizim bu ülkeyle ilgili büyük rüyalarımız var. Büyük hedefler, rüyaları gerçekleştirmek için gece gündüz çalışacağız. Milletimiz istikrar istediğini, meselelerine çözüm istediğini açık şekilde ifade etmiştir.

Demokrasiden adaletten merhametten şefkatten sevgiden geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır. Herkesin hukuku 78 milyonun hukuku mutlak şekilde korunacaktır.

Türkiye daha güzel, daha muktedir, daha şefkatli, daha güçlü olacaktır. Husumet nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye demokrasiyle kalkınmaya gelişmeye büyümeye devam edecektir. Buna destek veren herkese minnet ve şükranlarımızı bir kez daha ifade ediyorum. Bu balkondaki tüm arkadaşlarımızla, bu zafere imza atan tübün kardeşlerimizle bir kez daha teşekkür ediyorum.

 

Türkiye’yi her türlü kutuplaşmadan, gerilimden çıkaracağız. Oy veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum, bugün coşku sizin hakkınız ama coşkuyu vakarla yaşayacaksınız. Bizi bağrına basan bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün değilse bile gellecek seçimde Ak Parti’ye oy vercek olan seçmenlerimize de diğer vatandaşlarımıza selamlarımı iletiyorum.

Bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, hiç kimse yenilmemiştir. Demokrasimiz kazanmıştır.

Bütün vatanadaşlarımız emin ve müsterih olsunlar, verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yılda yönetime yansıyacaktır. Siz 7 Haziran’da bu meydanda toplanarak, dik durarak bugünkü zaferi bize müjdelediniz. Siz bu ülkenini umudu olduğunu unutmadınız. Vakarınızı hiçbir şartlar terk etmediniz. Hepinize teşekkürü bir borç biliyorum.

7 Haziran’da buradaydık. Sizlere hitap ederken Türkiye’yi yönetim boşluğuna bırakmayacak izin vermeyecek demiştim. Bizler hep buradayız. Her seçim sonrasında burada yeni bir zaferi hep beraber kutlayacağız. Daha nice zaferleri kutlayacağız. Milletimizin mesajını aldık dedik o gün. Gereğini yapacağız dedik. Bugün 7 Haziran’da almış olduğumuz mesajın gereğini yerine getirmiş olmanın gururu içindeyim. Milletimiz prangalardan kurtulmuş engelleri aşmıştır ve bundan sonra aşacağını ilan etmiştir. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler cevabı almıştır. Bu zafer 78 milyonundur, kazanan gençlerdir, kadınlardır, engellilerdir, çiftçilerdir, memurlardır, işçilerdir, emeklilerdir, kazanan 78 milyondur.

Değerli kardeşlerim, bugünün kazananı yoksullardır, kimsesizlerdir, kısık seslerdir. Bugün sandıktan çıkan sonuç demokrasinin barışın huzurun adaletin ve istikrarın zaferidir. Bugün sadece Ak Parti değil, bütün Türkiye kazanmıştır. Bugün geleceğimiz, umudumuz, gelecek nesiller kazanmıştır. Bu aziz millet her türlü tartışmaya, gerginliğe, kutuplaşmaya son noktayı koymuş, Türkiye’nin istikbalindeki tüm soru işaretlerini bir oyla sona erdirmiştir.

Hiç merak etmeyin, biz mesajınızı aldık. 7 Haziran’da verdiğiniz mesajı da, bugün söylemek istediğinizi de çok iyi anladık. Bugünden sonra da toplumun her kesimini kucaklamaya ayırt etmeden hizmet etmeye devam edecektir. Bugün burada sizlere sadece seçim kazanmış AK Parti’Nin genel başkanı değil, 78 milyonun başbakanı olarak hitap ediyorum.

Etnik vehamesi ne olursa olsun bilisin ki önümüzdeki 4 yıl omuzlarımıza aldığımız sorumluluğu bir an dahi ayrım yapmadan yerine getireceğiz.

Biz bu topraklara sevgi tohumları ekmeye geldik, sevgi çınarları büyüteceğiz. 78 milyonu kardeş kılacağız. Tek bir ferdi bile bu milletin ayrımcılığa dışlanmaya mahkum olmayacak.

Bugün Ak Parti her yerin muzaffer partisidir. 63 ilde 1. olduk. Diğer illerde de büyük zaferler kazandık. Ama bu zafer herkese aittir. Son 13 yıl içinde kazanılan demokratik kazanımlardan geri adım atılacağını düşünmesin. Ayrımcılığa tutulacağı düşüncesine kapılmasın.

Türkiye’nin tüm kimliklerinin bütün vatandaşlarımızın onurlu bir yaşam sürmelerinin teminatı olmaya, çözümün iradesi olmaya devam edeceğiz. Güvenliği özgürlüğe, özgürlüğü güvenliğe asla feda etmeyeceğiz. Özgürlüğü de güvenliği de teminat altına alan yeni Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

 

Düşünce ve fikir özgürlüğü, can ve mal güvenliği bizim teminatımız altındadır. Bugünkü sonuçtan sonra kardeşliği pekiştirmeye yönelik çözümden de terörle mücadeleden de bir an bile ayrılmayacağız.

Eski Türkiye’nin bütün anti demokratik uygulamalarını tarihe gömdük, gömmeye devam edeceğiz. Değerli kardeşlerim, düne ait ne kadar söz varsa şimdi yeni sözler söylemek lazım diyor Hz. Mevlana. bugün yeni bir milattır.

Milletimizin öz evlatlarına tek başına iş başına dendiği gündür bugün. İlk günkü aşkla haydi bismillah diyoruz.

Oynanmak istenen oyunu görmüş, Türkiye’nin kaderine her zaman olduğu gibi sahip çıkmış aziz milletimize taahhütte bulunuyoruz.

Milletimiz bugün Türkiye’yi karşı kumpasları tamamen çökertmiştir. Türkiye düşmanlarının 2013 Aralık’ında planladığı plan bugün yine çökmüştür. 1 Kasım seçimleri yeni Türkiye’nin referandumuydu. Bugün bu referandumda Yeni Türkiye’ye evet denmiştir.

Sizler açıkça gösterdiniz ki eski Türkiye bir daha geri gelmemek üzere yerin 7 kat altına gömülmüştür. Sayın Cumhurbaşkanımızın son 12 yılda attığı adımların üzerinde çok güçlü bir şekilde inşa edilecektir. Yeni Türkiye’nin inşası 1 Kasım itibariyle hayata geçirilmiştir.

Türkiye’nin omurgası olan Ak Parti, 63 ilde 1. 17 ilde 2. sadece 1 ilde 3. olarak milletin ta kendisi olmuştur. Blok siyaseti terör siyaseti hayır siyaseti, sandık siyaseti karşısında diz çökmüştür. Hayır siyaseti millet tarafından yenilgiye uğratılmıştır.

Artık enerjimizi bu milletin geleceği için harcayacağız. Artık bu gömleğin dar geldiği apaçık ortadadır. Kavganın gürültünün olmadığı, siyasetin kutuplaşmadığı yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım. Anayasa davetini, her iki kişiden birinin oyunu alan, bu anlamda Türkiye’nin kaderi olan iktidar partisinin genel başkanı olarak tekrarlıyorum. Verimli ve şeffaf bir hükümet yapısı için, bütün partileri yerli ve milli bir anayasa yapmayı çağırıyorum. Özgürlükçü bir anayasa için hep birlikte el ele verelim.

Biz la ilahe ve illallah demeye devam edeceğiz. Makamlar koltuklar gelip geçicidir. Fani olduğumuzun, sadece arkamızda eserlerimizi ve hayır dualarını bırakacağımızın farkındayız. Bundan sonra da kibrin, kendini beğenmişliğin bu kapıdan içeri girmesine asla izin vermeyeceğiz.

Göz yaşlarıyla izlediğiniz, ellerinizi açıp dua ettiğiniz bu milletin evlatları olmaya devam edeceğiz.” (ZETE)