Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası (MB) Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınmasına ilişkin, “Öyle bir sistem kurdular ki, MB Başkanı bile görevden alındığı için müteşekkir. Neler çektiyse, ‘Çok şükür ki çıktım bu sistemden’ diye Allah’a dua ediyor; en tepedekine minnetlerini arz ediyor. Ne kurumlar kaldı ne de kurallar! İki gün üst üste tutarlı olsalar kabuslarla uyanıyorlar. Kalkar kalkmaz da patlatıyorlar operasyonu” dedi.

İstanbul'da bugün yapılan Maltepe ilçe Kongresi’nde konuşan Davutoğlu, “Bunlar, Naci Ağbal rüyasını kabusa çevirerek Ekonomi Paketini, parti kapatma ve Gergerlioğlu trajedisiyle İnsan Hakları Eylem Planını çöpe attılar. 4 aylık reform tiyatroları da böylelikle sona erdi. Bunların en iyi yol bildikleri yol bu! Bunların hayalleri 2053; Gerçekleri 1994” dedi.

'ÇARESİZLİK SENDROMUNA SOKTULAR SİSTEMİ'

Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

'Öyle bir sistem kurdular ki; MB Başkanı bile görevden alındığı için müteşekkir. Neler çektiyse, ‘Çok şükür ki çıktım bu sistemden’ diye Allah’a dua ediyor; en tepedekine minnetlerini arz ediyor. Ne kurumlar kaldı ne de kurallar!  İki gün üst üste tutarlı olsalar kabuslarla uyanıyorlar. Kalkar kalkmaz da patlatıyorlar operasyonu. Peki ne oldu da bu yoldan dönüldü? Acaba Erdoğan hangi kabusu gördü de gece kalkıp mancınığını taşlarla doldurdu. Naci Ağbal 1 puan değil de 2 puan faiz artırınca buna mı bozuldu? Yoksa 'şu 128 milyar dolar nereye uçtu gitti bir de ben araştırayım' dedi de operasyona mı maruz kaldı? Faiz ile kur arasına sıkışan bir çaresizlik sendromuna soktular sistemi. Şimdi de debelenip duruyorlar.

'HAYALLERİ 2053, GERÇEKLERİ 1994'

Kurdukları düzen ayakta kalsın diye bunların yapmayacakları saçmalık yok. Zira bunların tek gündemleri seçim, tek hedefleri iktidar için kuralları değiştirmek. O yüzden bunlar, Naci Ağbal rüyasını kabusa çevirerek Ekonomi Paketini, parti kapatma ve Gergerlioğlu trajedisiyle İnsan Hakları Eylem Planını çöpe attılar. 4 aylık tiyatroları da böylelikle sona erdi. Bunların en iyi yol bildikleri yol bu!! Bunların hayalleri 2053; Gerçekleri 1994. Böylesi bir kararın alınış gerekçesi kesinlikle aileyi korumak değil, MB Başkanı’nın görevden alınmasını perdelemektir. Özetle bunların derdi sözleşme mözleşme değil. Topluma fayda mı getirmiş yoksa zarar mı o da değil. Bunların tek derdi kendi çıkarları, iktidarları sağlama almaları ve seçim sandığı.

'GERGERLİOĞLU KARARI TARİHİMİZE LEKELR SÜRMÜŞTÜR'

Gergerlioğlu’na son yaptıkları muameleyi hep birlikte izledik. Abdest almasına, namaz kılmasına bile müsaade etmeden yaka paça, gömlek pijama emniyete götürdüler. Bu nasıl bir vicdansızlıktır, bu nasıl bir hukuksuzluktur. Bir milletvekilinin vekilliğinin düşürüldüğü aynı gün partisine de kapatma davası açıldı. İstedikleri dosyaları, ajandalarına uygun şekilde raflardan indirdiklerinde siyaseti dizayn edeceklerini düşünmekteler. 3 yıla varan sürelerle Yargıtay’da dosyaların bekletildiği bir ülkede, AYM kararını da beklemeden, hukuki süreçler tamamlanmadan, Meclis’te okunan bu karar, hukuk ve Meclis tarihimize lekeler düşürmüştür. Vicdanlar yaralanmıştır. Zamanlama manidardır.“