Manisa'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman'da Ensar Vakfı'nda 5 ay görev yapan M.B. isimli öğretmenin çocuklara taciz etmesiyle ilgili "Bu davanın takipçisi olacağız, yüz karası olan bu şahıs gün yüzü görmeyecek. İnsan bile diyemem. Kim bir çocuğa el uzatırsa en aşağılık mahluktur" dedi.

Davutoğlu, Ensar Vakfı'nın insanlığa hizmet ettiğini söylerken "Hepimiz bu tür alçaklıklara karşı tepki gösterelim, siyasi konu yapmayalım" diye konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasında bazı başlıklar şöyle:

Biz bu memleketin çimentosuyuz. Kardeşlik türkülerini biz seslendireceğiz. Bazı aymazlar ne yapıyor? Bazı kesimlerden maalesef destek göremiyoruz. Aksine terörün işine yarayacak, hükümetimizin mücadelesini zora sokacak bir tutum görüyoruz. Çevremizde bir ateş çemberi var. İçeride terörle mücadele halindeyiz. Maalesef muhalefet bu gerçeği görmek istemiyor. Terör örgütü tarafından maksatlı bir şekilde üretilen bir takım gerçek dışı iddialar malesef muhalefet partisi tarafından siyaset konusu ediliyor. Anamuhalefet partisinin görevi teröristin kirli propagandasına çanak tutmak mı? Bu soruya Sayın Kılıçdaroğlu'nun cevap vermesini istiyorum. Teröristlerin safında mısınız, milletimizin yanında mısınız? Terörle sadece hükümet ya da güvenlik güçlerimiz değil, 78 milyon vatandaşımız da mücadele ediyor.

Sayın Kılıçdaroğlu, sen bugün söylediğin lafları seçim meydanında da söylüyordun. Millet uzlaşın der kaçarsın. Anayasa der, kaçarsın. Aylardır dokunulmazlık diyorsun. Gel kaldıralım diyoruz, kaçıyorsun. Sen yanımızda olmasan da biz mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz.

Meşruiyeti tartışılacak biri varsa, partisinin başında girdiği her seçimi kaybeden Kılıçdaroğlu'dur. Adeta bir seçim yenilgileri kariyeri yaptı.

Teröristlerin taziye çadırlarına gidenler, kaleşnikof önünde poz verenler millet eliyle siyaset sahnesinden silinecek.

Her saldırı sonrası milletimiz büyük acılar içindeyken hükümetimizi haksız iddialarla yıpratmaya çalışanları unutmayacağız.

Fezlekeleri yargıya taşıma teklifimiz, siyasetçi ile terör destekçilerini birbirinden ayırmak içindir. Açık söylüyorumi bunların tek hedefi terör destekçilerini yargıdan kaçırmak. Bütün partilere sesleniyorum. Gelin terör destekçilerinin dokunulmazlıklarını kaldıralım. Bütün fezlekeler ile ilgili dokunulmazlıklar kalkacak.

"KARAMAN'DA YAŞANAN OLAYDAN HABERİMİZ VAR"

Karaman'da yaşanan olaydan haberimiz var. Çocuklarımıza yönelik isitismara karşı hak edilen ceza hukukumuzda yok. Bu davanın ve bu çocukların takipçisi olacağız.

Çocuk istismarı konusunda aydınlatılmamış tek bir nokta kalmayacak. İnsan bile diyemem bu aşağıların aşağısı bir mahluktur. Buna izin vermedik, vermeyiz. Bununla ilgili ne gerekiyorsa yapılacak. Kimsenin şüphesi olmasın.

Bir sapık üzerinden rant devşirmeye çalışanlar var. Bu da ayrı bir çocuk isitismarı. Davası insan yetiştirmek olan bir vakfı karalamak da ayrı bir ayıp. Paralel yapı öncülüğünde kirli bir algı siyaseti yürütülüyor. Sorumlu kimse hesabını soracağız. Biz Ensar Vakfı'nın hizmetlerine şahitlik ediyoruz. Hepimiz bu alçaklara karşı tepki gösterelim. Ama bunu siyaset konusu yapmayalım.