Başbakan Davutoğlu, "İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken şehit edildi. TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri önce onun hesabını versinler, verecekler" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "23 Temmuz günü bütün güvenlik birimlerini toplayıp bir Güvenlik Zirvesi yapma ihtiyacı hasıl olduğunda şunu gördük, birileri piyonları sahneye sürüyor. Onun üzerine karar verdik. Piyonlar değil, arkasındaki şahlar, vezirler hedef edilecek dedik ve o gece eş zamanlı olarak PKK'nın merkezlerine, DAEŞ'e ve DHKP-C'ye operasyon yapma kararı aldık" diye konuştu.

‘TERÖR GLADYOSUNUN UNSURLARISINIZ’

"İki polisimiz Ceylanpınar'da gece uyurken, enselerinden vurularak şehit edildiler. Hani dün şimdi hala TBMM kürsüsüne çıkıp barıştan bahseden HDP sözcüleri var ya önce onun hesabını versinler, verecekler" diyen Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi haddini bilmez bu eş başkanlardan biri 'bütün bu oyunlar Saray gladyosunun eseridir' diyerek tekrar Cumhurbaşkanımıza hakaret, Cumhurbaşkanlığı makamına yine hakaret etmeye cüret ediyor. Buradan sesleniyorum; Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı makamı da bütün makamlar da anayasal sistem içerisinde yüce bir görev ifa etmektedirler. Ama sizler terör gladyosunun unsurlarısınız, terör gladyosunun."

Davutoğlu, "Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde yedi düvele nasıl savaşmışsak, bugün üç terör maşasıyla da onun arkasındaki terör gladyosuyla da her yerde savaşmayı, gerektiğinde her türlü fedakarlığı yapmayı iyi biliriz" dedi.