Başbakan Ahmet Davutoğlu, dünkü rehine krizinin ardından bundan böyle sokağa izinsiz çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyeceğini söylerken, Çağlayan Adliyesi’nin adının da Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın adıyla değiştirileceğini açıkladı. Başbakan, savcının cenaze töreninde bazı tv, gazete ve internet sitelerine uygulanan sansürü de bizzat kendisinin istediğini belirtti.

Dün iki DHKC üyesinin Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüten savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alması sonrası gerçekleştirilen kanlı operasyonun ardından kameraların karşısına geçen Davutoğlu, bugün savcı Kiraz’ın cenazesinin ardından bir açıklama daha yaptı.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"SOKAĞA İZİNSİZ ÇIKANA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR"

"AKP, Türkiye’de demokrasinin son kalesidir. Seçimlere kadar benzer provokasyonlar devam edebilir. Artık sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir. Özgürlükler korunacak. Sokağa izinsiz şekilde çıkana bir dakika bile müsamaha gösterilmeyecektir."

"ÇAĞLAYAN ADLİYESİ’NİN ADI DEĞİŞECEK"

"Mehmet Selim Kiraz adaletin vakarını, onurunu korumuştur. İstanbul Adalet Sarayı’nın adı Mehmet Selim Kiraz Adalet Sarayı olarak değiştirilecek. Bu sadece Kiraz’a sahip çıkmak değil; bu saldırının Türk yargısına, demokrasisine saldırı olduğunu halkımız fark etti.

HEDEFİNDE MEDYA VARDI

 “Medyanın bir kesimi daha o ailenin acısı dururken, şakağına silah dayanmış resimleri yayınlama ahlaksızlığını göstermiştir. Kendi kardeşleri, eşleri olduğunu düşünsünler, ne hissederler? Bu basın özgürlüğüyle ilgili değil, insani bir durumdur.

"Savcı Kiraz’ın başına silah dayanmış fotoğraflarını yayınlayan gazetelerin cenazeye girişine bizzat kendim engel oldum. O fotoğrafları yayınlayanların, oraya gelip o çocuğun fotoğraflarını çekme hakkı yoktu."

İSİM VERMEDİ, MED NUÇE'Yİ HEDEF GÖSTERDİ

Eylemcilerin, Med Nuçe kanalına bağlanarak taleplerini dile getirmesine de işaret eden Davutoğlu; "İç Güvenlik Paketi’ne karşı çıkanlarla teröristi eylemci olarak niteleyen medya aynı kafadadır. Bu saldırı sırasında teröristler yurt dışıyla bazı görüşmeler yaptılar. Takip ediyoruz, kimse karşılıksız kalacağını düşünmesin," dedi.