Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yazdığı mektuba ilişkin açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya Devlet Başkanı Putin'e gönderdiği mektupta, Rusya askeri uçağının düşmesiyle ilgili derin üzüntü duyduğunu belirterek, "Hayatını kaybeden Rus pilotun ailesine bir kez daha acılarını paylaştığımı belirtmek ve taziyelerimi sunmak istiyorum; kusura bakmasınlar diyorum" ifadelerini kullandığını söyledi.

Kalın, Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, Türkiye ile Rusya arasındaki geleneksel dostane ilişkilerin tekrar tesis edilmesi, bölgesel krizlerin çözümü için işbirliği ve “terörle ortak mücadele” edilmesi için çağrıda bulunduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Türkiye ile Rusya'nın, ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla gerekli adımların atılması hususunda mutabık kaldığını kaydetti.

FİKRİ IŞIK: RUSYA İLE İLİŞKİLERDE ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Rusya ile ilişkilerde önemli gelişmeler yaşandığını ifade etti. Işık şunları söyledi:

"Rusya ile ilişkilerde çok önemli gelişmeler var. İsrail'le olduğu gibi Rusya'yla ilişkilerimizde de var olan problemlerin çözülmesini ve iyi ilişkilerin devam etmesini istiyoruz. Uçak krizinden sonra Türkiye yapıcı, sorunu çözücü bir tutum sergilemiştir. Önemli gelişmelerin arifesinde olduğumuzu; ilişkilerin normalleşmesi ve sonra da geliştirilmesi için önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirtmek istiyorum."

DIŞİŞLERİ BAKANI RUSYA'YA GİDECEK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun 1 Temmuz’da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) Örgütü’nün toplantısına katılacağı açıklandı.